Red Bull Air Race v Chibi – Peter Podlunšek čaka na dovoljenje za vzlet

Šport

Red Bull Air Race se je te dni preselil na Japonsko, natančneje v Chibo, ki bo svetovno prvenstvo v zračnih dirkah gostila prvič v zgodovini. Najhitrejši motošportniki na svetu so v Deželo drifta, sušija in vzhajajočega sonca prispeli že v začetku tedna, kjer so jih sprejeli prijazni prebivalci in za maj neprijazno vreme. K sreči […]

Red Bull Air Race se je te dni preselil na Japonsko, natančneje v Chibo, ki bo svetovno prvenstvo v zračnih dirkah gostila prvič v zgodovini.

Najhitrejši motošportniki na svetu so v Deželo drifta, sušija in vzhajajočega sonca prispeli že v začetku tedna, kjer so jih sprejeli prijazni prebivalci in za maj neprijazno vreme. K sreči se je pravi tajfun že umaknil, progo pa so zaradi vetra in petmetrskih valov v prejšnjih dneh lahko začeli postavljati šele danes. Na 2. dirki sezone, ki daje na preizkušnjo najboljše pilote na svetu, bo nastopil tudi slovenski as Peter Podlunšek, ki letos že drugo leto tekmuje v pokalu Challenger. Petrov cilj za sezono ni le maksimalno število stopničk, temveč tudi uvrstitev v elitni razred Master.

IMG_6620

Jutri bo ob 10.45 po lokalnem času opravil prvi uradni trening (današnja testna vožnja je že za njim) in ob 15.15 še kvalifikacije. Tekma za pokal Challenger bo v nedeljo, 17. maja ob 12. uri. “Proga je na prvi pogled tehnično prej nezahtevna kot zahtevna, a jo bosta verjetno otežila močan veter in dež. Tako pravi vremenska napoved in tako pravi že sam pogled v nebo. Predvsem bosta pomembna oba vertikalna zavoja, kjer bo potrebno ohraniti čim več energije za nadaljno letenje v progi in pred vstopom v šikano. Zmagal bo tisti, ki ne bo naredil niti najmanjše napake.” je pred pomembno tekmo še povedal pilot iz Murske Sobote, ki je vedno sanjal, da bo ime Pomurja lahko ponesel svet, zdaj pa mu je to tudi zares uspelo.

IMG_6676

Njegov vzlet z ozke vzletne steze, ki spominja na letalonosilko, lahko spremljate v živo na www.redbullairrace.com. Uram ne pozabite odšteti pravljične sedmice, ker sonce na Japonskem vzhaja 7 ur prej.