Primož Lemež: Kdo porablja AŠ-jev denar?

Avtomobilizem, Blog, Slovenija, Šport

Na naše uredništvo je prispelo odprto pismo Primoža Lemeža. Avtošportni ljubitelj, organizator dirk in dogodkov, novinar in še kaj bi lahko našteli se ne strinja s porabo prejetih sredstev na panožni zvezi za avto šport AŠ 2005. Več si preberite v spodnjem odprtem pismu.

Na naše uredništvo je prispelo odprto pismo Primoža Lemeža. Velik ljubitelj avtošporta, organizator dirk in dogodkov, novinar in še kaj bi lahko našteli se ne strinja s porabo prejetih sredstev na panožni zvezi za avto šport AŠ 2005. Več si preberite v spodnjem odprtem pismu, ki je hkrati tudi poziv.

Primož Lemež:

“Spoštovani predstavniki klubov, spoštovani vozniki, spoštovana javnost! 

Pred časom sem dobil namig in podatke o porabi proračunskih sredstev pri AŠ 2005. Tabelo o prejetih sredstvih s strani pristojnega ministrstva in Fundacije za šport lahko najdete na koncu. Med prejetimi sredstvi je bilo kar precej denarja, ki bi moral biti namenjen neposredno voznikom.

Sicer vem, da je AŠ 2005 nekaj malega od tega denarja res namenil voznikom, vendar anonimni vir trdi, da precej manj, kot bi ga moral. Isti anonimni vir, ki je zaradi obveščenosti verjetno zelo blizu vodstva AŠ 2005, tudi trdi, da so večino tega denarja porabili za povsem druge aktivnosti. Ti pa niso imeli zveze z razpisi, očitek je celo ta, da so se s tem denarjem okoriščali nekateri vodilni možje zveze.

Ko sem o tem najprej povprašal predsednika in direktorja zveze sem dobil odgovor na treh straneh iz odvetniške družbe Čeferin, vendar z zelo splošnim pojasnilom, češ da je bil denar porabljen v skladu z razpisi in da so vsi organi AŠ 2005 bla, bla, bla … Že to, da sem dobil pojasnilo iz strani ene najbolj razvpitih odvetniških družb v Sloveniji, mi je dalo misliti!

Zato sem se odločil, da se obrnem neposredno na vas!

Preden se odločim za nadaljnje ukrepanje v zvezi s tem, bi vas prosil, da mi sporočite, ali ste bili vi morda med prejemniki sredstev, oziroma poznate koga, ki je sredstva s strani AŠ 2005 prejel. Pošljete mi lahko pismo na naslov:

Primož Lemež, Strmi pot 3, 1000 Ljubljana ali na email: [email protected].

Zagotavljam vam, da bo vaša informacija povsem anonimna!

Tabelo posredoval Primož Lemež.

Tabelo posredoval Primož Lemež.

Enako vprašanje sem naslovil tudi na AMZS, kjer pa so mi prijazno (sicer so za to potrebovali kar nekaj časa) pojasnili, da so ves denar, ki so ga prejeli od ministerstva in Fundacije za te namene, dejansko tudi namenili voznikom in da imajo za to vsa potrebna dokazila.

S spoštovanjem, Primož Lemež”

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.