Svet DS Pariz

Aktualno, Zanimivosti

CITROËN je javnosti predstavil svoj najnovejši prestižni salon DS WORLD PARIS, ki je v celoti namenjen liniji DS.

CITROËN je javnosti predstavil svoj najnovejši prestižni salon DS WORLD PARIS, ki je v celoti namenjen liniji DS. Svoja vrata je odprl na ulici 33 rue François 1er, torej v centru zlatega pariškega trikotnika oziroma le nekaj korakov stran od Elizejskih poljan in avenije Montaigne. DS WORLD PARIS združuje prodajni salon, razstavni prostor in zgodovinsko zbirko modelov linije DS, hkrati pa bo to tudi zbirališče umetnikov za pridobivanje izkušenj in podoživljanje emocij.

DS World Pariz

CITROËNOVA linija DS svoj navdih črpa iz vrhunskega francoskega prestiža, zato je za svojo promocijo potrebovala paradni salon v francoski prestolnici, zibelki legendarne linije DS: DS WORLD PARIS. Pod pročeljem v slogu Art Deco se nam razkrijejo tri nadstropja izkušenj v čast modelov, talenta in zapuščine linije DS. V salonu DS WORLD PARIS se bo moč v celoti potopiti v svet linije DS in se naužiti kreativnosti po zaslugi nadvse drznega umetniškega in kulturnega programa.

Kot edina izložba linije DS v Evropi, bo salon postal pomemben adut za pridobivanje kupcev znamke Citroen. To bo tudi prodajno mesto, katerega cilj bo pridobiti nove kupce z nudenjem ekskluzivnih storitev po meri oziroma s predstavitvijo najlepših modelov linije po zgledu omejene serije 15 primerkov vozil DS3 DS WORLD PARIS. V svetovnem merilu bo prevzel vlogo paradnega salona in bo postal drugi tovrstni salon linije DS, tik za tistim v Šanghaju, ki je svoja vrata odprl v marcu 2013.

ds-world2

Linija DS je zaslovela z vozilom CITROËN DS, ki je bil lansiran oktobra 1955 v Parizu, na avtomobilskem salonu v palači Grand Palais. Njen dizajn in tehnologije so nemudoma pretresli avtomobilski svet tistih časov. Dediščini linije DS je posvečeno prvo nadstropje salona DS WORLD PARIS. Vsi obiskovalci, radovedneži in strastni privrženci bodo lahko pobliže spoznali zgodovinsko sago CITROËNOVE linije DS. Na otvoritvi bo razstavljen eden izmed prvih proizvedenih modelov: CITROËN DS 19 iz leta 1956.

Danes zgodovino pišejo CITROËNI DS3, DS3 CABRIO, DS4 in DS5, ki tvorijo linijo DS in po svetu še naprej širijo “pariške” vrednote ter strokovno znanje blagovne znamke. Ta linija od nekdaj črpa navdih iz francoskega prestiža.

bd3993b12f80992acd49f4536d37d800_w1280_h1024_sc

Tekom celega leta bodo razstavljeni najlepši modeli iz linije DS. Ob otvoritvi si bodo lahko obiskovalci ogledali model ekskluzivne izdaje CITROËN DS3 DS WORLD PARIS in tudi najnovejše vozilo linije DS: CITROËN DS3 CABRIO. V spodnjem nadstropju bosta razstavljena CITROËN DS4 in DS5 z ekskluzivno različico zunanjosti “Faubourg Addict”, ki poudarja oznako DS. Prihodnost linije ponazarjajo konceptna vozila, kot na primer WILD RUBIS ob otvoritvi salona DS WORLD PARIS.