Prenovljeni Nissan Qashqai (izboljšave višjega kakovostnega razreda)

Saloni

Nissan je predstavil novo različico mestnega terenca Nissana Qashqai, ki vključuje številne izboljšave iz višjega kakovostnega razreda. Posodobitve vključujejo nov zunanji dizajn, višjo kakovost notranjosti in izboljšano zmogljivost vožnje. Dodali so mu tudi novo tehnologijo Nissanove inteligentne mobilnosti, s katero stopa Nissan proti prihodnosti brez emisij in smrtnih žrtev. Novi Qashqai bo od sredine leta […]

Nissan je predstavil novo različico mestnega terenca Nissana Qashqai, ki vključuje številne izboljšave iz višjega kakovostnega razreda. Posodobitve vključujejo nov zunanji dizajn, višjo kakovost notranjosti in izboljšano zmogljivost vožnje.

Dodali so mu tudi novo tehnologijo Nissanove inteligentne mobilnosti, s katero stopa Nissan proti prihodnosti brez emisij in smrtnih žrtev. Novi Qashqai bo od sredine leta 2017 na voljo s tehnologijo avtonomne vožnje ProPILOT, ki bo kupcem pomagala pri krmiljenju, pospeševanju in zaviranju na enem pasu na avtocesti. Strankam bodo tako omogočili zanesljivejšo vožnjo, izboljšan nadzor nad vozilom in večjo svobodo pri vožnji v koloni in vožnji z veliko hitrostjo po avtocesti.

Izboljšave notranjosti

Privlačnost višjega kakovostnega razreda se pri novem Nissanu Qashqai najbolje odraža v notranjem prostoru. Z izboljšano razporeditvijo, kakovostnejšimi materiali in napredno tehnologijo bo Qashqai znova postal najbolj zaželen v tem segmentu.

Popolna novost je izvedenka Tekna+, ki vključuje nove sedeže s kakovostno prevleko iz usnja napa ter prestižne trirazsežne prešive na osrednjih ploščah.

Novost je tudi večfunkcijski volan v obliki črke D s prestižnimi vložki iz črnega kroma. Volan ima vgrajen štirismerni krmilnik za prikazovalnik v armaturni plošči, s katerim bo uporaba intuitivnejša, voznik pa bo ostal osredotočen na cesto.

Informacijsko-razvedrilni sistem NissanConnect, vključno z digitalnim radiem DAB in satelitsko navigacijo, ima zdaj novi pametni uporabniški vmesnik. Nova možnost za glasbene navdušence je izvrstni zvočni sistem BOSE s sedmimi zvočniki. Strankam tako omogočamo popolnejšo izkušnjo predvajanja zvoka ter možnost personalizacije poslušanja glasbe v avtomobilu.

Nadgradnje zunanjosti

Izboljšave zunanjosti novega Nissana Qashqai dopolnjujejo vse nadgradnje v notranjem prostoru in vključujejo osvežen sodoben dizajn ter nov dinamičen slog. Popolnoma predelan je bil sprednji del vozila, kjer so Nissanu Qashqai dodali našo najnovejšo rešetko V-motion.

Nova sta tudi odbijač in pokrov motornega prostora v obliki pokrivače, z novimi predelanimi sklopi luči in bolj izrazitimi razlikami med halogenskimi in diodnimi lučmi. Pri obeh vrstah luči pa so vključili naš značilen sistem dnevnih luči v obliki bumeranga. S prenovljenimi sprednjimi lučmi so še povečali prvorazredni videz novega Nissana Qashqai, s sistemom prilagajanja osvetlitve pa bo nočna vožnja odslej še varnejša.

Na zadnjem delu avtomobila je zdaj celoten sklop luči v obliki bumeranga, s sodobno trirazsežno lečo, ki to našo značilno obliko zgolj še podkrepi. V barvno paleto Nissana Qashqai so dodali dve novi barvi, ki bosta okrepili prvoraredni videz novega modela. Prva je modra Vivid, ki ste jo lahko videli na predstavljenem vozilu na naši predstavitvi za medije v Ženevi, druga pa je bronasta Chestnut.

Bolj samozavestna vožnja

Nissan Qashqai je bil vedno znan po tem, da omogoča voznikom samozavestno vožnjo. S številnimi skritimi izboljšavami so pri novem modelu izvrstno okretnost vozila še okrepili. Spremembe na sistemih vzmetenja, blaženja in krmiljenja omogočajo še bolj prefinjeno izkušnjo z vozilom na cesti.

Z izboljšano uporabo absorpcijskih materialov in večjo debelino zadnjega stekla bo raven hrupa zaradi prometa, motorja in vetra občutno nižja. Na voljo so nova, izrazitejša 17, 18 in 19-palčna platišča, ki so aerodinamično optimizirana, tako da omogočajo najvišjo učinkovitost.

Kljub vsem izboljšavam so aerodinamične lastnosti novega Qashqaija ostale enake. Novi model ima še vedno vodilni koeficient upora v svojem razredu z 0.31 in je obdržal svoj položaj kot avtomobil z najnižjo stopnjo emisij CO2 v segmentu, z zgolj 99 g/km pri 1,5-litrskem dizelskem motorju dCi 110. Za voznike Nissana Qashqai to pomeni nižje stroške uporabe.

Nova Nissanova tehnologija inteligentne mobilnosti

Inteligentni sistem za zaviranje v sili so posodobili s sistemom za prepoznavanje pešcev. Pri Qashqaiju je prvič na voljo sistem za opozorilo za navzkrižni promet pri vzvratni vožnji, s čimer se stopnja tveganja nesreč pri počasni vzvratni vožnji iz parkirnih prostorov občutno zniža. Za model je še vedno na voljo naslednja oprema: prepoznavanje prometnih znakov, sistem za opozarjanje voznika, inteligentni sistem za pomoč pri parkiranju, inteligentni sistem za nadzor okolice, opozorilo pred vozili v mrtvem kotu in opozorilnik za nenamerno skrenitev z voznega pasu.

Širok nabor sprememb pri modelu Qashqai so uvedli na osnovi povratnih informacij kupcev in s tem želimo okrepiti njegov položaj kot najbolje prodajan mestni terenec v Evropi. Od začetka prodaje leta 2007 so prodali več kot 2,3 milijona vozil.