Premrl in Verbičeva uspešno prek pasti Rallyja Opatija

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Grega Premrl in Anja Verbič se iz Opatije vračata zadovoljna, saj ostajata vodilna v Mitropa Challenge. Sedmo mesto v generalni razvrstitvi relija in tretje med dirkalniki s pogonom na prvi kolesni par sta dobra napoved pred začetkom domačega državnega prvenstva, ki se bo pričelo s trenutno največjim slovenskim relijem v Velenju. Spremenljive razmere in zahteven […]

Grega Premrl in Anja Verbič se iz Opatije vračata zadovoljna, saj ostajata vodilna v Mitropa Challenge. Sedmo mesto v generalni razvrstitvi relija in tretje med dirkalniki s pogonom na prvi kolesni par sta dobra napoved pred začetkom domačega državnega prvenstva, ki se bo pričelo s trenutno največjim slovenskim relijem v Velenju.

Spremenljive razmere in zahteven istrski asfalt so pričakovano močno začinili dogajanje na 25. Rallyju Opatija. Z vsemi pastmi pa sta se Grega in Anja tokrat zelo uspešno spoprijela. Kljub težavam na predzadnji hitrostni preizkušnji, ko sta se dvakrat zavrtela in celo prebila pnevmatiko, sta dosegla odličen rezultat. V diviziji 2 sta do konca narekovala tempo in se borila za vodstvo med dvopogonci ter držala dobrih deset sekund prednosti pred izkušeno italijansko posadko Zanon-Orian v Renault Cliu S1600, čeprav so jima težave zmago naposled odvzele.

Opa-3068

»Po avstrijskih relijih je končno prišla Opatija, kjer se počutim veliko bolj domače. Vesel sem, da so bili gledalci na reliju lahko priča lepim bojem, končno tudi s številnimi slovenskimi tekmeci. Zadovoljen sem, da sva z Anjo že na samem začetku ujela dober ritem. Kljub težavam na predzadnjem »brzincu«, sva uspešno zaključila reli. Odlično delo je opravila tudi ekipa, ki je dirkalnik pripravila optimalno glede na zahtevne razmere na reliju. Vesel sem, da skupaj odlično napredujemo in se že veselim prihodnjega relija v Velenju, da se ponovno pomerimo z domačimi posadkami. Upam, da bomo z zanimivimi boji razveselili navijače in pripravili odličen reli,« je po nastopu v Istri (in deloma Kvarnerju) dejal Grega Premrl.

Opa-3754

»Z nastopom v Opatiji sem zelo zadovoljna, saj sva že od samega starta držala pravi ritem. Konkurirala sva vodilnim posadkam , ter do napake na predzadnji hitrostni preizkušnji bila v boju za zmago med dvopogonci. Z rezultatom v razredu, kot tudi generalni razvrstitvi sem zelo zadovoljna in že se veselim naslednje dirke v Velenju,« pa je dodala Anja Verbič.

Naslednja preizkušnja za posadko Premrl-Verbič bo 31. Fuchs Rally Velenje, od 19. do 21. maja.