Premrl in Verbičeva iz Avstrije kot vodilna v pokalu Mitropa Challenge

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Težke razmere in popeskane ceste so zaznamovale letošnji rally Lavanttal. V neposredni bližini slovenske meje, na avstrijskem Koroškem sta se pomerila tudi slovenska predstavnika Grega Pemrl in Anja Verbič, ki sta se domov vrnila zadovoljna, saj sta prevzela vodstvo v pokalu Mitropa Challenge, kjer nastopajo dirkalniki s pogonom na en par koles. 192 kilometrov hitrostnih […]

Težke razmere in popeskane ceste so zaznamovale letošnji rally Lavanttal. V neposredni bližini slovenske meje, na avstrijskem Koroškem sta se pomerila tudi slovenska predstavnika Grega Pemrl in Anja Verbič, ki sta se domov vrnila zadovoljna, saj sta prevzela vodstvo v pokalu Mitropa Challenge, kjer nastopajo dirkalniki s pogonom na en par koles.

Lavanttal-3

192 kilometrov hitrostnih preizkušenj, ki so na nekaterih odsekih potekale tudi na dokaj visoki nadmorski višini, je za posadko pomenilo pravi izziv. »Zaradi spremenljivega vremena smo se na reliju soočali z nemalo težavami. Zahtevno je bilo izbrati pravi komplet gum, saj nas je v petek posadke pričakal dež v soboto pa je bilo vse do zadnjih dveh hitrostnih preizkušenj suho. V servisni coni je bilo cestišče še suho, medtem ko je na zadnjih dveh hitrostnih preizkušnjah padal dež. Vsemu navkljub smo rally zaključili uspešno in lahko se veselimo dobrega rezultata,« je po prihodu v cilj dejal Grega Premrl.

Lavanttal-2

Skupno 15. mesto na rallyju in 2. med posadkami, ki nastopajo v pokalu Mitropa z dvokolesno gnanimi dirkalniki je rezultat, ki je ekipo zadovoljil. »Veseli me, da smo glede na prejšnji rally pokazali določen napredek. Rezultat in doseženi časi na nekaterih hitrostnih preizkušnjah kažejo, da smo na pravi poti,« pa je dodala Anja Verbič, ki je v dirkalniku Citroën DS3 R3T drugič sedela na sovozniškem sedežu.

Ekipo Unikatoy Racing naslednji rally čaka čez približno mesec dni, ko bodo nastopili v Istri na rallyju Opatija.