Akrapovič se je podal na nove avanture z Africo Twin

Aktualno

Pri Akrapoviču so predstavili izpušni sistem za novo Hondo CRF1000L Africa Twin, ki bo voznikom prinesel še več svobode in užitka na njihovih avanturističnih potovanjih. Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On iz titana se z lahkoto spopade z najzahtevnejšimi razmerami in izzivi, s katerimi se po navadi srečuje Africa Twin. Izdelan je iz lahkega in […]

Pri Akrapoviču so predstavili izpušni sistem za novo Hondo CRF1000L Africa Twin, ki bo voznikom prinesel še več svobode in užitka na njihovih avanturističnih potovanjih.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On iz titana se z lahkoto spopade z najzahtevnejšimi razmerami in izzivi, s katerimi se po navadi srečuje Africa Twin. Izdelan je iz lahkega in trpežnega titana ter je zato idealna izbira za stroj, ki želi osvajati gore, puščave, skale, pesek in vse vmes – vključno z urbano džunglo. Unikatno oblikovani dušilec združuje heksagonalno obliko in bolj klasično zadnjo kapo, kar daje vtis, da se gre za izpušni sistem za najzahtevnejše pogoje.

Navdih za izpušni sistem iz linije Slip-on so Akrapovičevi strokovnjaki dobili pri motociklih, opremljenih z Akrapovičevimi izpušnimi sistemi, ki zmagujejo v prvenstvu Cross Country Rally, vključno z reliji v Afriki, po kateri je Hondin ikonični stroj dobil tudi svoje ime. Gre torej za izpušni sistem, ki je bil razvit v najtežjih in najzahtevnejših pogojih. Z izredno trpežnim plaščem dušilca iz titana in robustnim nosilcem iz ogljikovih vlaken je to izpušni sistem, ki je bil oblikovan z mislijo na avanture. Izpuh s homologacijo ES/ECE zagotavlja večjo zmogljivost pri nizkih in visokih vrtljajih (kjer jo ta avanturist najbolj potrebuje) ter tako izboljša tudi samo vožnjo.

Akrapovičevi inženirji za zvočni inženiring so za izpušni sistem iz linije Slip-On ustvarili globlji in bogatejši zvok, ki na najboljši možni način izkoristi lastnosti Hondinega dvovaljnika. Izpušni sistem še bolj poudari pulzirajoči zvok motorja ter vozniku zagotavlja prijeten in zadovoljujoč občutek, in to ne glede na to, po kakšnem terenu se vozi. Montaža je preprosta, saj se izpuh namesti po načelu »vklopi in igraj«, pri čemer niso potrebni dodatni posegi v agregat, v kompletu pa prejmete tudi kompletna navodila za montažo.

Akrapovičev izpušni sistem iz linije Slip-On iz titana je oblikovan tako, da se lahko spopade z vsako avanturo, in je idealna izbira za Hondo CRF1000L Africa Twin, saj iz nje zares izvabi najboljše.