Premrl in Nartnik do drugega mesta na reliju Croatia

Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Še v ponedeljek Grega Premrl ni vedel, ali bo dobil sovoznika za 42.Croatia rally, ker je dosedanji sovoznik zaradi težav odpovedal nastop. je pa na Gregovo veselje nastop potrdil Rok Nartnik. Rally je potekal v Poreču in okolici, vse do Buzeta, v petek, 2.10.2015 in soboto, 3.10.2015. Rally je štel za FIA Evropski pokal, državno […]

Še v ponedeljek Grega Premrl ni vedel, ali bo dobil sovoznika za 42.Croatia rally, ker je dosedanji sovoznik zaradi težav odpovedal nastop. je pa na Gregovo veselje nastop potrdil Rok Nartnik.

Rally je potekal v Poreču in okolici, vse do Buzeta, v petek, 2.10.2015 in soboto, 3.10.2015. Rally je štel za FIA Evropski pokal, državno prvenstvo Hrvaške in državno prvenstvo Slovenije.

Cro-5439

V petek je bil na sporedu “shakedown”, na katerem Grega ni imel pravih občutkov, prav tako sta se z Rokom tudi malo lovila, saj so to le bili njuni prvi skupni kilometri. Popoldan se je nato začel prvi del rallyja, ko so posadke čakale 4 hitrostne preizkušnje.

Cro-3654

“Pred samim rallyjem nisem imel večjih pričakovanj, saj sem vedel, da bo poleg mene sedel Rok, ki je imel do sedaj izkušnje le z Zastavo Yugom, kjer se vse odvija bistveno počasneje, kot z DS3 R3T. Prve skupne kilometre sva naredila šele na “shakedownu”. Z odpeljanimi petkovimi HP sem zadovoljen, kljub temu, da sva začela previdno, v nadaljevanju pa imela manjšo tehnično težavo, katero so kasneje mehaniki odpravili. S prvim dnem Croatia Rallyja sem bil več kot zadovoljen, saj sva se z Rokom še precej lovila, kljub temu pa vseeno solidno odpeljala,” je dejal Grega po prvem dnevu rallyja.

Cro-0906

V soboto zjutraj je posadke pričakal dež, kar je pomenilo, da bodo že tako drseče Istrske ceste postale še bolj drseče. Na uvodnih, prvih dveh HP, so posadke bile predvsem boj za preživetje. V nadaljevanju se je vendarle prikazalo sonce, kar je obetalo lepo vreme in s tem suhe ceste. Grega in Rok sta prvi dve HP odpeljala odlično, v nadaljevanju pa po navodilih ekipe taktično nekoliko popustila, saj sta si želela rally zaključiti brez težav.

Cro-6701

“V soboto zjutraj sem pred pričetkom drugega dela točno vedel kaj nas čaka na HP, saj toliko le poznam istrske ceste. Z Rokom sva prvi dve HP odpeljala odlično, v nadaljevanju pa popustila in začela voziti nekoliko bolj previdno saj sva si želela rally končati na ciljni rampi. Ko sva z Rokom prevozila cilj zadnje HP sva bila presrečna, kajti prvič sva bila skupaj, kljub temu pa naredila dober rezultat. Še enkrat hvala Roku, da je prisedel poleg mene in sva odpeljala odličen rally. Kot vedno, zahvala in pohvala celi ekipi za odlično opravljeno delo,” so bile besede Grega na ciljni rampi 42.Croatia Rallya.

Cro-6711

Rezultati – Premrl-Nartnik, Croatia Rally 2015:
• 2. mesto Državno prvenstvo Slovenije
• 2. mesto FIA Evropski pokal – 2WD
• 7. mesto Generalna razvrstitev FIA Evropski pokal
• 9. mesto skupna razvrstitev