Iztok: Volkswagnov nateg?!

Blog, Zanimivosti

Ljudje, kot končni potrošniki, smo “nategnjeni” na vsakem koraku, če raje gledamo na kozarec, da je pol prazen, kot pa da je pol poln. Resnica je seveda v sivi coni. Ni vse črno, kar je temno in ni vse belo, kar se svetlo.

Ljudje, kot končni potrošniki, smo “nategnjeni” na vsakem koraku, če raje gledamo na kozarec, da je pol prazen, kot pa da je pol poln! Resnica je seveda v sivi coni. Ni vse črno, kar je temno in ni vse belo, kar se sveti. Poglejmo na trenutni zaplet.

Pred leti je imela Toyota velik škandal zaradi vgrajenih zadev, ki so ogrožala življenja mnogih. Vsekakor vredno obtožitve ter, da se zadeve kaznujejo, popravijo in vnaprej izboljšajo. Imeli so kar tri zaporedne množične vpoklice med leti 2009 in 2011. Ogrožena so bila namreč življenja zaradi nenadnih pospeševanj določenih modelov. Žal točnih podatkov koliko življenj je bilo izgubljenih zaradi teh tehničnih težav ni bilo objavljenih. Japonci so utrpeli precejšnjo škodo, predvsem v prodajnih številkah in ugledu. Podobna zgodba je sedaj doletela oh in sploh brezmadežen koncern Volkswagen.

Nemci so in bodo vedno veljali za dosledne in natančne.

Tako, kot so Japonci veljali za kvalitene, varne in vzdržljive, a so jih ravno na tem področju tako zelo porazili z razkritjem o slabih vgrajenih delih. Volkswagnov ugled sedaj trpi zaradi vgrajenega koncernskega dizelskega motorja EA 189, ki je bil uporabljen v širši ponudbi koncernskih različic od Audija, Seata, Škode do Volkswagna. Gre za del računalniške opreme, ki vsebuje nedovoljeno programsko kodo za preslepitev uradnih merilnih testov za emisije. Gre za dizelske motorje TDI prostornine 2,0-, 1,6- in 1,2-litra. Najstarejši sodijo v leto 2009, nekateri modeli pa nosijo tudi letnico 2015.

Okoli 11 milijonov vozil koncerna Volkswagen naj bi bilo “okuženih”.

T.i. škandal Dieselgate je povzročil, da se je z vodilnega mesta poslovil Martin Winterkorn in na čelo gigantskega koncerna stopil Matthias Müller. Zagotovo bodo sledile še številke druge spremembe… Kot opažam, pa se nad tem bentijo številni lastniki tovrstnih vozil, ki bodo morali zapeljati na sicer brezplačen vpoklic.

Pa vendar bi rad ob tej priložnosti podal drugačen pogled na situacijo. Lastniki teh vozil so do novega vozila prišli ugodneje, saj če bi Volkswagen uspel razviti tehnologijo do te mere, ki bi ustrezala že v osnovi standardu, bi bile končne cene teh vozil zagotovo nekoliko višje. Po drugi strani, avtomobili z uradnimi nižjimi emisijami, so cenejši zaradi dajatev s čimer so ponovno bili na boljšem kupci, a slabšem naše vlade.

Omenjenih 11 milijonov avtomobilov pa tudi niso bistveno manj ekološki kot katera druga konkurenčna vozila. Tu se avtomobilski proizvajalci zaradi strogih ekoloških meril v ZDA in Evropi vse bolj igrajo z minimalnimi razlikami za marketinške potrebe. Res, da gre za veliko število okuženih vozil, a še vedno je njihov vpliv na okolje bistveno nižji, kot ga imajo pravi ubijalci našega planeta, kot so množična govedoreja ali izsekavanja pragozdov. In če že gremo v detalje, potem lahko zapišemo, da sodeč po švedski študiji okolje ekstremno že onasnežuje košnja trave z normalno bencinsko gnano kosilnico, saj povzroči košnja z njo enako količino emisij kot 100 milj dolgi izlet s povprečno ekološkim vozilom. Gremo še bolj v detalje? Okoli 50 milijard plastičnih plastenk za vodo se uporabi vsako leto, ki so seveda izdelane iz nafte. Kar 1.500 plastenk v ZDA se odvrže vsako sekundo v smeti ali v naravo! Vse skupaj pa nanese na kar neverjetnih 17 milijonov sodčkov porabljenega olja za letno proizvodnjo teh plastenk.

Da ne bom predolg

Volkswagen si tu zasluži minus za laganje in zavajanje. A po drugi strani ste jim lahko “hvaležni” za nižjo ceno vozila. Kako je ta svet dvoumen, a ne? V prihodnjih mesecih pa bomo zagotovo ponovno deležni kakšnih novih razkritij katerega drugega koncerna… V to ne dvomiti. Svet se vrti.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.