Novo doma: Ford Transit

Aktualno, Novosti

Ford z novim Transitom postavlja nove standarde v svojem razredu. Do sedaj smo bili navajeni kar precejšnje ločnice med tovornimi in osebnimi avtomobili. Transit pa vso udobje, športno obliko in najbolj moderne tehnologije prenaša še v program dostavnih vozil. Povsem zasluženo si lasti naziv »Dostavno vozilo leta 2013«. Dostavnik leta Prvo Fordovo dostavno vozilo FK1000 […]

ford transit

Ford z novim Transitom postavlja nove standarde v svojem razredu. Do sedaj smo bili navajeni kar precejšnje ločnice med tovornimi in osebnimi avtomobili. Transit pa vso udobje, športno obliko in najbolj moderne tehnologije prenaša še v program dostavnih vozil. Povsem zasluženo si lasti naziv »Dostavno vozilo leta 2013«.

Ford Transit

Notranjost spominja na enoprostorce

Dostavnik leta

Prvo Fordovo dostavno vozilo FK1000 so predstavili že leta 1953. Leta 1965 pa se je pojavila prva generacija modela Transit, ki je v Evropi postalo najbolj prodajano dostavno vozilo. Vse do danes se je zvrstilo 5 generacij in tokrat predstavljena je že 6. generacija. Največji napredek je Ford naredil v varnosti, saj je tokratni model prvi dostavnik, ki je na testiranju Euro Ncap dosegel najvišjo možno oceno – 5 zvezdic.

Ford Transit

Ford Transit kot dostavnik

Notranjost Transita se zgleduje po osebnih vozilih. Volanski obroč in multimedijski vmesnik je dobro znan iz ostalih vozil Ford, občutek v notranjosti pa močno spominja na doživetje iz enoprostorskih modelov. V notranjosti najdemo veliko odlagalnh površin, ki so uporabno nameščene. Uporabljeni materiali v notrajnosti so dobili celo TÜV certifikat. Multimedijski sistem je že poznan in razvit v sodelovanju z Microsoftom.

Inovativne rešitve

Inovativni strešni nosilci vgrajeni v vozilo

Inovativni strešni nosilci vgrajeni v vozilo

Fordova želja je dostavnik izdelati tako, da je prilagojen vozniku in potnikom. Prav to smo do sedaj pri dostavnikih precej pogrešali. Vsi modeli so opremljeni z varnostnim sistemom ESP, pripomočkom za opozarjanje nenamerne menjave pasu, sistemom start/stop in kazalnikom priporočene prestave. Novost pa je tudi sistem ECO mode, ki prilagodi delovanje motorja in med drugim tudi preprečuje hitrost, višjo od 115 km/h. S tem naj bi podjetnikom omogočilo cenejše vzrdževanje. Edinstvena je tudi 12-letna protikorozijska garancija. Tisti, ki bodo z njim veliko križarili po mestu, pa bodo cenili izjemno majhen obračalni krog, ki je najmanjši v razredu. Za pozabljive pa so razvili tudi sistem proti točenju napačnega goriva, ki onemogoča točenje bencina v dizelski avtomobil. V primeru nesreče avtomobil tudi sam vzpostavi klic na pomoč.

Avtomobil je poln praktičnih rešitev

Avtomobil je poln praktičnih rešitev

Motorna ponudba in modeli

Transit je na voljo v treh različicah. Kot furgon, kombi in kombi-furgon. Paketi opreme so razdeljeni na tri ravni. Osnovna oprema je ambienta, nadgradnja trend in vrhunec limited. Na voljo so trije dizelski agregati, ki vsi izhajajo iz 2.2 tdci motorja, razlika je zgolj v moči. Osnovni model ima 100 konjskih moči in 310Nm navora, srednji v ponudbi 125KM in 350Nm, vrh ponudbe pa predstavlja agregat z 155KM z 385Nm. Vsi motorji se pohvalijo z izjemno nizko porabo goriva. Letos pričakujejo, da jih bodo prodali okrog 200. Cene se pričnejo pri 20.690 evrih (custom furgon), najbogatejši tourneo z opremo limited, podaljšanim podvozjem in najmočnejšim motorjem pa stane 33.850 evrov. 

Izpostavljamo

Ford Transit si bomo zapomnili po:
– dostavnik leta 2013,
– prvi dostavnik s 5 zvezdicami na testu EuronCap,
– notranjost prilagojena vozniku in podobna osebnim avtomobilom,
– inovativne varnostne rešitve,
– nizka poraba goriva,
– ECO mode,
– športna oblika.