Popolnoma nov Opel Vivaro

Aktualno, Novosti

Novi Opel Vivaro združuje funkcionalnost lahkega gospodarskega vozila ter udobje in dizajn osebnega avtomobila.

Novi-Opel-Vivaro_lr

Novi Opel Vivaro združuje funkcionalnost lahkega gospodarskega vozila ter udobje in dizajn osebnega avtomobila. Poleti bo druga generacija Oplove prodajne uspešnice zapeljala na trg.

S privlačno obliko se bodo združile najsodobnejše tehnologije ter številne praktične in inovativne rešitve. Tako v notranjosti, kot pod motornim pokrovom, kjer bodo z izvedbo BiTurbo dizelskim motorjem zagotovljene velike zmogljivosti. Z vsem tem bo Vivaro izjemno konkurenčen in atraktiven v tem ključnem delu trga, na katerem Opel s približno 50.000 prodanimi Vivari na leto, obvladuje približno desetino prodaje srednje velikih dostavnikov v Evropi.

»Druga generacija Opel Vivara bo prepoznavna po veliki uporabnosti in izjemni kakovosti. Po 13 uspešnih prodajnih letih smo z odločno zaostrenimi merili na vseh ključnih področjih za gospodarska vozila, želeli povsem novemu vozilu povečati atraktivnost in prepričljivost,« je dejal Mark Adams, Oplov podpredsednik odgovoren za dizajn, ob opisu poglavitnih delovnih ciljev ekipe dizajnerjev.

Novi-Opel-Vivaro_lr

Novi Opel Vivaro je robusten in eleganten

Zunanjost novega Opel Vivaro je sedaj še bolj elegantna in moderna. S široko, izstopajočo masko motorja, vpadljivima žarometoma in raztezajočimi, tipično Oplovimi oblikovnimi zarezami, značilnimi za velikokrat nagrajen oblikovni jezik znamke, združuje številne prepoznavne poteze in oblikovne posebnosti osebnih avtomobilov znamke.

Sprednje luči s črnim ozadjem visokega sijaja in kromirano obrobo poudarjajo tako imenovani učinek dragulja. Za dnevne luči je značilna tipično Oplova oblikovalska grafika, zaradi katere je podoba Vivara s svetili z diodami LED nezamenljiva. Ob eleganci je Vivaro – od široke maske motorja, do čiste oblike zadnjega dela – navzven robusten, kar je v skladu z zahtevami in pričakovanji vsakdanjih uporabnikov gospodarskih vozil. Oblika stranic vnaša umetnost klesanja med gospodarska vozila z značilnima Oplovima oblikovalskima zarezama, ki se raztezata pod zunanjima vzvratnima ogledaloma proti obrobam zadnjega bočnega dela, kot pri Insignii in Astri GTC.

Vivaro z dvema dolžinama, dvema višinama strehe in še več prostora

Vsestransko uporabni Vivaro je skladen s praktično vsemi zahtevami uporabnikov. Ponudba novega vozila izstopa z uspešnim konceptom različnih izvedenk, različnih konfiguracij z dvema dolžinama in dvema višinama strehe furgona, izvedbe Combi, vozil za prevoz delovne ekipe in različic za prevoz potnikov. Že osnovna izvedba meri približno pet metrov, dolga pa je za 40 centimetrov daljša. V primerjavi s prejšnjo generacijo je torej za 22 centimetrov daljša, kar zagotavlja dodaten prostor, ki je opazen tudi v notranjosti in s tem omogoča večjo funkcionalnost kot prej.

Nova »turbo« tehnologija za Vivaro

 Novi Vivaro je zahvaljujoč sodobni pogonski tehnologiji vsestranski delovni stroj za zahtevne naloge. Namenjeni so mu povsem novi turbo dizelski motorji, 1.6 CDTI in napreden motor 1.6 BiTurbo CDTI s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskih polnilnikov in dveh hladilnikov polnilnega zraka. Poraba goriva je z novimi dizelskimi motorji zmanjšana v kombiniranem ciklu za več kot liter na 100 kilometrov vožnje. Motor BiTurbo porabi celo manj kot šest litrov na 100 km (preliminarni podatki).

Vsi novi Opel Vivari različnih izvedb bodo primarno izdelani v tovarni v Lutonu, Velika Britanija. Tam so različne izvedbe Oplove prodajne uspešnice med lahkimi gospodarskimi vozili, razvite v sodelovanju z Renaultom, nastajale od leta 2001 dalje. Do danes jih je bilo izdelanih 600.000.