Podaljšana Panamera z novim trilitrskim turbomotorjem V6

Novosti

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu Auto Show, ki bo potekal od 18. do 27. novembra, bo luksuzna Porsche limuzina premierno predstavljena z novim bencinskim turbomotorjem V6, ki razvije moč 243 kW (330 KM), in v podaljšani različici Executive kot dodatni karoserijski izvedbi. Novi turbomotor V6 dopolnjuje motorsko paleto kot učinkoviti in zmogljivi osnovni agregat. […]

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu Auto Show, ki bo potekal od 18. do 27. novembra, bo luksuzna Porsche limuzina premierno predstavljena z novim bencinskim turbomotorjem V6, ki razvije moč 243 kW (330 KM), in v podaljšani različici Executive kot dodatni karoserijski izvedbi.

Novi turbomotor V6 dopolnjuje motorsko paleto kot učinkoviti in zmogljivi osnovni agregat. V primerjavi z ustreznim motorjem prejšnje generacije Panamere ima motor za 20 KM večjo moč. Obenem je poraba goriva pri popolnoma na novo razvitem šestvaljnem bencinskem motorju za do 1,0 l/100 km manjša. Novi motor z močjo  243 kW (330 KM) poganja Panamero z zadnjim pogonom, Panamero 4 s štirikolesnim pogonom in Panamero 4 Executive z dolgo medosno razdaljo.

Panamera in Panamera 4 z močjo 243 kW (330 KM) postavljata nove standarde za vstopne motorje, izvedbe Executive, pri katerih je medosna razdalja za 150 mm daljša, pa nadgrajujejo paleto karoserijskih izvedb in opreme te modelske serije. Ponudba bo obsegala limuzino, zasnovano kot vozilo s šoferjem, v izvedbah s štirikolesnim pogonom Panamera 4 Executive (243 kW/330 KM), Panamera 4 E-Hybrid Executive (340 kW/462 KM), Panamera 4S Executive (324 kW/440 KM) in Panamera Turbo Executive (404 kW/550 KM).

Bogat serijski paket

Nove izvedbe Porsche Panamera Executive se ponašajo s še bolj izbrano opremo. Serijski paket dopolnjujejo veliko panoramsko strešno okno, električno večsmerno nastavljivi komfortni sedeži z ogrevanjem sprednjih in zadnjih sedežev ter prilagodljivo zračno vzmetenje z elektronskim uravnavanjem sistema blaženja (Porsche Active Suspension Management – PASM). Vozilo je serijsko opremljeno tudi z zadnjim senčnim rolojem. Serijska oprema izvedb Panamera 4S Executive in Panamera Turbo Executive je še bogatejša. Pri obeh izvedbah med drugim vključuje krmiljenje zadnje preme in vrata z mehkim zapiranjem. Najzmogljivejša izvedba Panamera Turbo Executive ima poleg tega serijsko tudi 4-consko avtomatsko klimatsko napravo, LED-žaromete s sistemom Porsche Dynamic Light System (PDLS) in ambientno osvetlitev.

Opcijsko so vse izvedbe Porsche Panamera Executive lahko opremljene z novo zasnovano veliko sredinsko konzolo v zadnjem delu potniške kabine, glede na tržišče so za doplačilo na voljo tudi dve integrirani poklopni mizici in indukcijska povezava z zunanjo anteno za dodaten pametni telefon. Zunanjost izvedb Executive je podobno kot dosedanje izvedbe Panamere mogoče individualizirati s paketom Sport Design.

Nadvse smiselna dodatna oprema, zlasti za izvedbe Executive, ki se na Kitajskem in v ZDA pogosto uporabljajo kot limuzine s šoferjem, je Porsche Rear Seat Entertainment najnovejše generacije. V naslonjali sprednjih sedežev sta integrirana dva snemljiva 10,1-palčna zaslona, ki omogočata vsestransko uporabo in zadnji del potniške kabine v Panameri po potrebi spremenita v popolnoma digitalno pisarno. Kakovostna zaslona je kot tablici mogoče uporabljati tudi izven vozila.

Cenovna politika za Slovenijo

Pregled cen za aktualne izvedbe modelske serije Porsche Panamera v Sloveniji (cene vključujejo DDV):

  • Panamera 4 E-Hybrid 340 kW (462 KM): 121.789 €
  • Panamera 4S 324 kW (440 KM): 135.448 €
  • Panamera 4S Diesel 310 kW (422 KM): 144.654 €
  • Panamera Turbo 404 kW (550 KM): 199.267 €