Premrl in Brešer na finale sezone ERT, ki bo v večini potekal na makadamu!

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

Za zaključek letošnje sezone se ta vikend posadka Grega Premrl-Gregor Brešer z ekipo Unikatoy Racing odpravlja na Rally Waldviertel v sosednjo Avstrijo. Za posadko Premrl-Brešer bo to velik izziv, saj bo reli potekal tako po asfaltnih površinah kot tudi po makadamu. Reli je finale pokala FIA ERT (European Rally Trophy), katerega se lahko udeležijo samo […]

Za zaključek letošnje sezone se ta vikend posadka Grega Premrl-Gregor Brešer z ekipo Unikatoy Racing odpravlja na Rally Waldviertel v sosednjo Avstrijo. Za posadko Premrl-Brešer bo to velik izziv, saj bo reli potekal tako po asfaltnih površinah kot tudi po makadamu.

Reli je finale pokala FIA ERT (European Rally Trophy), katerega se lahko udeležijo samo prvi trije v skupni razvrstitvi po posameznih skupinah (ERT, ERT2, ERT3 IN ERT Junior). ERT pokalno tekmovanje je organizirano v šestih conah po Evropi (alpska, balkanska, baltska, otoška, iberska in centralna). Grega Premrl je nastopal v centralni evropski coni.

IMG-0177

Reli je sestavljen je iz 12 hitrostnih preizkušenj, od katerih je skoraj 60% speljanih po makadamu. Skupna dolžina relija znaša 420 km, od tega je 163 km hitrostnih preizkušenj. Reli bo potekal v petek 18.11. ter soboto 19.11. v okolici St. Pöltna v Avstiji. V petek bodo odpeljane 4 HP, ki jih bo prenašala tudi avstrijska televizijska postaja ORF Sport Plus (med 15. in 17. uro). V soboto pa je štart prve hitrostne preizkušnje predviden ob 7.15.

Na reli je prijavljenih 108 posadk, posadka Premrl-Brešer pa bo imela štartno številko 31.