Peugeot v Ženevi

Saloni

Zahvaljujoč 5,4-odstotni rasti prodaje v svetovnem merilu in občutno večji rastji od rasti lokalnega trga na Kitajskem in v Evropi se nam bo Peugeot na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi 2015 predstavil z odločno držo. 2600 m2 velik razstavni prostor unikatnega dizajna bo letos odet v arhitekturno zasnovo kontrastnih odtenkov črne in bakrene barve, ki jih […]

Zahvaljujoč 5,4-odstotni rasti prodaje v svetovnem merilu in občutno večji rastji od rasti lokalnega trga na Kitajskem in v Evropi se nam bo Peugeot na 85. avtomobilskem salonu v Ženevi 2015 predstavil z odločno držo.

2600 m2 velik razstavni prostor unikatnega dizajna bo letos odet v arhitekturno zasnovo kontrastnih odtenkov črne in bakrene barve, ki jih je naznanil koncept Onyx. Na Peugeotovi stojnici bodo na ogled kar tri konceptna vozila, Peugeot 2008 DKR in 23 modelov, med temi tudi novi Peugeot 208, ki bo tu imel svetovno premiero.

V Ženevi bo Peugeot nadaljeval s svojo strategijo za prodor trg vozil višjega cenovnega razreda, ki jo poosebljajo trije razstavljeni sklopi:

  1. Sklop GT Line, ki združuje osebnost in dinamičnost Peugeota prek nove končne obdelave za vse izvedenke, ki je na voljo pri PEUGEOTIH 208, 308, 508 in RCZ;
  2. Sklop Sport, ki je usmerjen v zmogljivost in ga sestavljajo 308 & 308 SW GT, RCZ R in 208 GTi by Peugeot Sport – ki vozila iz serijske proizvodnje prelevi v izjemne tekmovalne izvedenke – in impozantni dirkalnik 2008 DKR, ki se je pravkar vrnil iz Dakarja;
  3. Sklop Tehnologije, v katerem se prepleta celotno tehnološko znanje blagovne znamke z novim samodejnim menjalnikom EAT6 in motorji PureTech, BlueHDi in THP Euro 6, med katerimi jih kar 20 dosega naziv “Best in class”, zaradi česar je Peugeot drugim za zgled z vidika učinkovitosti in zmanjšanja stopnje emisij CO2.

peugeot-novosti

Novi Peugeot 208

Tri leta po lansiranju, ki je potekalo prav tako v Ženevi, nam bo novi 208, ki se bo sicer pričel tržiti v juniju 2015, razkril svoje nove ambicije zahvaljujoč posodobljeni stilski zasnovi zunanjosti in notranjosti in predvsem obogateni ponudbi, ki se ponaša z novimi motorji Euro 6 in docela novo opremo.

Že tako pestri barvni paleti se je pri novem modelu 208 pridružila nova izjemno energična barva karoserije, ki bo tudi uradna barva za lansiranje: Orange Power.

Ker si niti dve stranki nista podobni, so paketi za individualizacijo zunanje podobe, ki zajemajo vse od okrasne maske do ohišij vzvratnih ogledal, na voljo od nivoja opreme 2 dalje.

Za prenovljen izbor 208 je na voljo tudi nov nivo opreme GT Line, ki je bil uveden že za 308, 508 in RCZ. 208 GT Line je kot trivratna ali petvratna izvedenka z bencinskim motorjem PureTech ali dizelskim motorjem BlueHDi odeta v športen videz različice GTi: na zunanjih površinah je tako na primer opaziti okrasno masko Equalizer, 17-palčna platišča in ohišja vzvratnih ogledal v črni barvi, medtem ko nas v notranjosti športni sedeži in športen volan ter sklop pedal v aluminiju vabijo na dinamično vožnjo

Še ena novost je kamera za pomoč pri vzvratni vožnji, ki je proti doplačilu na voljo od drugega nivoja opreme dalje in poenostavi vožnjo v vzvratni prestavi.

Za vozilo 208 je odslej na voljo tudi funkcija MirrorScreen, ki je bila prvič predstavljena pri vozilu 108. Uporabniku omogoča najvišjo stopnjo vidljivosti s prikazom vsebin z njegovega pametnega telefona na 7-palčnem zaslonu na dotik vozila, prek katerega lahko dostopa do aplikacij telefona, glasbe, navigacije ipd.

Peugeot 108

Mestni malček s šik in elegantnim dizajnom, ki je bil lansiran leta 2014, realizira skoraj 40 % prodaje z nivojema opreme 3 in 4 (Allure in Féline), medtem ko izvedenka z zložljivo streho TOP! predstavlja skoraj eno prodano vozilo 108 od petih.

Da bi bil doseženi uspeh še večji, vsi motorji ustrezajo ekološkemu predpisu Euro 6, izbor vozil 108 pa se je še razširil s prihodom specialne serije Roland Garros. Dvobarvna izvedenka je odslej na voljo s tremi ali petimi vrati in ponuja šest kombinacij barv karoserije.

Funkcija MirrorScreen je pridobila novo programsko opremo verzije 1.1, ki nudi dostop večjemu številu telefonov in aplikacijo za navigacijo, ki deluje tudi brez povezave, se pravi tudi v primeru, ko ni vzpostavljene povezave s podatkovno bazo.

Od meseca maja dalje bo v katalogu tudi opcija, ki bo združevala tehnologiji za opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu in samodejno zaviranje v mestu.

Trije koncepti, ena vizija znamke

Z Onyxom je Peugeot premierno predstavil ekskluzivni koncept v kontrastnih barvnih odtenkih z drznimi nasprotji črne in bakrene barve in dal navdih za nadvse radikalno izvedenko 208 GTi by Peugeot Sport, ki se bo prvič začela tržiti v serijski proizvodnji. V Ženevi bo Onyx storil še en korak več, saj bo tokrat celotna Peugeotova stojnica odeta v kontrastne barve z delčkom stene, ki bo izdelana iz pravega bakra.

Poleg njega bo atletsko zasnovani Exalt razkrival svojo idealistično vizijo o limuzini z bencinskim pogonskim sklopom HYbrid4 Plug-in, ki razvije 340 konjskih moči in z izborom inovativnih materialov, kot na primer karoserija iz surovega jekla.