Peugeot razvija novo ponudbo športnih vozil na električni pogon

Aktualno, Novosti

Potem ko je Peugeot na avtomobilskem salonu v Parizu v sklopu svoje strategije za elektrifikacijo predstavil svojo najnovejšo generacijo priključnih hibridnih vozil (plug-in hybrid), danes naznanja razvoj nove ponudbe športnih vozil na električni pogon od leta 2020 dalje.

Peugeot bo svoja sredstva osredotočil v razvoj teh novih vozil, zato se je posledično odločil ob koncu sezone 2018 umakniti iz prvenstva WRX, čigar možnosti za razvoj v smeri elektrifikacije so po mnenju Peugeota še precej negotove.

Peugeot, ki skuša slediti svoji tradiciji, nadaljuje s svojo ofenzivo in se je odločil svojim kupcem od leta 2020 dalje ponuditi izbor visoko zmogljivih športnih vozil na električni pogon.

Razvoj športnih električnih avtomobilov bo potekal v sodelovanju z ekipami oddelka Peugeot Sport in bo spodbujal izzive s področja zmanjševanja emisij CO2 v skladu z navodili, ki jih evropske institucije narekujejo avtomobilski industriji.

Znamka Peugeot se je odločila fokusirati v razvoj teh novih vozil v danih okoliščinah, v katerih se poraja obilo negotovosti glede možnosti razvoja prvenstva WRX z motorji z notranjim izgorevanjem proti električnemu načinu pogona do leta 2021. Iz tega naslova je znamka Peugeot tekmovanje za to prvenstvo umaknila s svojega koledarja za elektrifikacijo vozil, ki se sicer odvija v skladu z zastavljenim načrtom, po katerem bo prva ponudba na voljo leta 2020.