Petrol in Volkswagen vztrajno na poti k množični električni mobilnosti

Aktualno, Poslovno

Petrol In Volkswagen sta uporabnikom električnih vozil, z otvoritvijo hitre polnilnice na servisu na Celovški cesti v Ljubljani, ponudila …

Petrol električne polnilnice

Petrol In Volkswagen sta uporabnikom električnih vozil, z otvoritvijo hitre polnilnice na servisu na Celovški cesti v Ljubljani, ponudila dostopnejšo storitev pametnega polnilnega omrežja, ki uporabnikom omogoča višjo kakovost storitve. Na ta način Petrol In Volkswagen sledita aktualnim trendom in širita polnilno infrastrukturo v središčih mestih, kjer so potrebe uporabnikov trenutno največje.

Polnilnica je vključena v sodobni Petrolov center upravljanja, kar pomeni 24/7 nadzor in skrb za polnilnico in uporabnike. Bogato ponudbo na področju elektromobilnosti vključno z upravljanjem tujih polnilnic pa Petrol prav tako ponuja tudi občinam in ostalim družbam. Poleg tega bo v letu 2017 Petrol lansiral  spletno in mobilno aplikacijo, s katero bo lahko uporabnik na povsem preprost način uporabljal polnilnice.

Polnjenje električnih vozil je z otvoritvijo nove lokacije v Ljubljani sedaj omogočeno na 43 lokacijah v Sloveniji. Svoje omrežje polnilnic za električna vozila je namreč Petrol pričel vzpostavljati že leta 2012, njihova mreža pa obsega 17 električnih polnilnic s 37 polnilnimi mesti. Obenem so v sklopu evropskega projekta v upravljanje prevzeli 26 hitrih polnilnic na avtocestnem križu Slovenije.

Na primeru najbolj priljubljenega in najbolj uspešnega modela na svetu, vozila Golf, ki ga je Volkswagen v sklopu trajnostne mobilnosti izdelal izključno na električni pogon in ga poimenoval e-Golf, pametna polnilnica pomeni, da bo  e-Golf najhitreje pripravljen za start, saj bo baterijo napolnil do 80% v pičlih 30 minutah.

Vse ključne podatke – denimo o porabi, akcijskem radiju in postopku polnjenja baterije pa bodo uporabniki e-golfa lahko  spremljali na več funkcijskem prikazovalniku v vozilu, z aplikacijo »Car-Net«, ki jo lahko  naloži  na mobilni telefon ali tablico, pa lahko tudi  na daljavo.