Novi Renault Kangoo Z.E. in Master Z.E. (doseg do 270 km)

Novosti

Renault Pro+ na razstavi motornih vozil v Bruslju v Belgiji predstavlja svoji najnovejši električni vozili, Novi Kangoo Z.E. in Master Z.E.

Renault Pro+ na razstavi motornih vozil v Bruslju v Belgiji predstavlja svoji najnovejši električni vozili, Novi Kangoo Z.E. in Master Z.E.

Kangoo Z.E. je bil zadnjih šest let najbolje prodajani električen mali dostavnik v Evropi, ki so ga od uvedbe na trg oktobra 2011 prodali že več kot 25.000 primerkov. Novi Kangoo Z.E. je dobil nov akumulator, s katerima ima zdaj doseg 270 km po NEDC namesto prejšnjih 170 km. Novi Kangoo Z.E. izdelujejo v Franciji, v Evropi pa bo naprodaj sredi leta 2017.

Ponudba električnih velikih dostavnikov (furgonov) je zelo omejena. Renault Pro+ z modelom Master Z.E. ponuja električno mobilnost v tem segmentu, ki temelji na strokovnem znanju in izkušnjah vodilne znamke električnih vozil v Evropi. Master Z.E. bodo izdelovali v Franciji in bo v Evropi naprodaj ob koncu leta 2017. Ali bo Master Z.E. na voljo tudi v Sloveniji, je odvisno od povpraševanja. 

Za več kot 50 odstotkov povečan doseg vodilnega električnega malega dostavnika v Evropi

Novi Kangoo Z.E. ponuja enako raznoliko paleto različic kot prejšnji Kangoo Z.E.. Ohranjeno je število karoserijskih različic, paketov opreme in dodatkov (2 dolžini – 4,28 in 4,66 metra, različici z dvema ali petimi sedeži, podaljšana kabina, 4 paketi opreme). Tudi novi Kangoo Z.E. ponuja od 3 do 4,6 m3 velik tovorni prostor in uporabno nosilnost 650 kg. Prav tako ga je možno predelati glede na posebne poklicne potrebe (na primer v dostavnik s hlajenim tovornim prostorom, rešilni avtomobil, pick-up ipd.).

Novi Kangoo Z.E. ima več pomembnih novosti: nov akumulator, nov elektromotor, nov zmogljivejši polnilnik, s toplotno črpalko opremljeno klimatsko napravo ter nove povezljive storitve.

Novi elektromotor R60 z močjo 44 kW (60 KM) je povsem Renaultov izdelek in je izvedenka elektromotorja R75/90 iz modela ZOE. Izdelujejo ga v Renaultovi tovarni Cléon v Franciji, ki je vodilni obrat Skupine Renault za proizvodnjo motorjev in menjalnikov z veliko dodano vrednostjo.

Novi povezljivi storitvi: Z.E. Trip in Z.E. Pass

Z.E. Trip in Z.E. Pass sta storitvi, ki poenostavljata polnjenje na javnih polnilnih mestih v Evropi, na dani poti in po potrebi. V Evropi je na voljo približno 80.000 javnih polnilnih mest. Ti povezljivi storitvi bosta v Evropi postopam uvedeni v letu 2017.

Aplikacija Z.E. Trip vozniku omogoča, da poišče vsa javna polnilna mesta v glavnih evropskih državah. Z.E. Trip je dosegljiv preko vgrajene navigacijske naprave Renault R-LINK, s katero voznik lahko izbere polnilno mesto in potem sledi napotkom, ki ga vodijo do njega.

Aplikacija Z.E. Pass olajšuje polnjenje električnega vozila na večini javnih polnilnih mest v Evropi, ne glede na njihovega upravljavca. Voznik poišče dosegljiva in prosta polnilna mesta ter preveri njihovo združljivost z vozilom. Na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku lahko tudi primerja cene polnjenja na bližnjih mestih.

Master Z.E., ko veliki dostavnik postane električen

V Master Z.E. je vloženo obilno strokovno znanje Renaulta, vodilne znamke električnih vozil v Evropi, hkrati pa ohranja vse odlike, ki so temelj uspeha modela Master, merila v segmentu velikih dostavnikov.

Master je velik dostavnik čvrste in izrazne oblike, hvaljen zaradi voznih lastnosti in priznan kot merilo tega segmenta (med prvimi tremi v Evropi). Ponuja enostavno nakladanje, velikodušno uporabno prostornino, oslično ergonomičnost ter najvišjo raven aktivne in pasivne varnosti. Master je pravi delovni prostor in potujoča pisarna, predvsem pa učinkovito in varno delovni pripomoček, za katerega se je od uvedbe na trg leta 2010 odločilo že več kot 475.000 kupcev.

Električni Master je namenjen predvsem uporabnikom z večjimi voznimi parki, ki opravljajo dostavo do končnih naslovnikov v urbanem okolju, kot tudi velikim občinam in krajevnim oblastem.

Master Z.E. je opremljen z akumulatorjem Z.E. 33 z zmogljivostjo 33 kWh. Ta novi akumulator je plod skupnega razvoja Renaulta in LG Chem, katerega ključna novost je povečanje energijske gostote zahvaljujoč izboljšanim kemijskim procesom v celicah akumulatorja.

Poganja ga energijsko zelo učinkovit elektromotor R75 z močjo 57 kW (76 KM), ki je prevzet iz modela ZOE. Ta preverjen elektromotor Masterju Z.E. omogoča, da se z lahkoto obvladuje vožnjo po mestnih ulicah in primestnih cestah. Master Z.E. doseže največjo hitrost 115 km/h, ki pa jo je možno omejiti glede na potrebe uporabnika.

Ima doseg 200 km NEDC, ki je primeren za dnevno dostavo blaga do končnih naslovnikov v mestnem in primestnem okolju. Za polnjenje potrebuje manj kot eno noč, saj na polnilnem mestu Wall Box z močjo 7kW celovito polnjenje akumulatorja traja 6 ur.