Odštevanje do novembrske prenove Golfa

Novosti

Volkswagen pripravlja veliko prenovo Golfa, ki bo razkrita v emsecu novembru. Gre za posodobitev Volkswagnove ikone, ki je luč sveta ugledala leta 1974. Volkswagnov glavni oblikovalec Klaus Bischoff je ob tej priliki dejal: “Na svetu je le malo avtomobilov, pri katerih se je dizajn iz generacije v generacijo razvijal tako kontinuirano kot pri Golfu.” Bischoff […]

Volkswagen pripravlja veliko prenovo Golfa, ki bo razkrita v emsecu novembru. Gre za posodobitev Volkswagnove ikone, ki je luč sveta ugledala leta 1974.

Volkswagnov glavni oblikovalec Klaus Bischoff je ob tej priliki dejal:

“Na svetu je le malo avtomobilov, pri katerih se je dizajn iz generacije v generacijo razvijal tako kontinuirano kot pri Golfu.” Bischoff pojasni: “Avtomobili, pri katerih je evolucija dizajna uspešna več desetletij, imajo potencial, da jih nekega dne slavimo kot ikone. Najbolj znan od takšnih primerov je razvoj Porscheja 911; med volumenskimi modeli pa se danes brez dvoma v to avtomobilsko ‘hišo slavnih’ uvršča prav Golf.

Prva generacija je leta 1974 takoj postala hit. Hroščev naslednik je bil prodan v 6,99 milijona primerkih.

https://www.youtube.com/watch?v=E8v4xU7MmzU&feature=youtu.be

Klaus Bischoff: “Korak od Hrošča do Golfa je bil revolucionaren. S prehodom z zračno hlajenega motorja zadaj na tekočinsko hlajeni motor spredaj je nastala nova zasnova vozila.” Zaokrožena oblika je postala oglata, zgodil se je miselni preskok. “Glavni oblikovni elementi Golfa I – silhueta s pokončnim, masivnim C-stebričkom, markantna kolesna ohišja ter vodoraven sprednji del z nizko mrežo hladilnika in navzdol segajočima žarometoma – so še danes prisotni pri vsakem Golfu.” To so slogovne značilnosti najuspešnejšega kompaktnega avtomobilskega dizajna na svetu.