Nov »mali« hummer

Aktualno, Novosti

Hummerjeva držina se počasi, a vztrajno povečuje. V začetku prihodnjega leta jo bo okrepil model H3T, ki ga bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Izdelan bo na osnovi Chevroleta colorada, poleg pick-up različice…

Hummerjeva držina se počasi, a vztrajno povečuje. V začetku prihodnjega leta jo bo okrepil model H3T, ki ga bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Izdelan bo na osnovi Chevroleta colorada, poleg pick-up različice pa pri GM-u načrtujejo tudi SUV-a.

H3T v višino meri 1,795 m, v širino 1,893 m in v dolžino 4,443 m, poganja pa ga 3.5-litrski petvaljnik, ki zmore 350 KM pri 6.000 vrtljajih v minuti. Največji navor 474 Nm motor s turbinskim polnilnikom doseže že pri 3.600 vrt/min, moč pa se v običajnih razmerah s pomočji štiristopenjske avtomatike prenaša na zadnji kolesni par. Po potrebi se vključi štirikolesni pogon z dvema zaporama diferenciala. Ob predstavitvi bo H3T obut v 19-palčna kolesa s pnevmatikami dimenzij 285/65 R. Znotraj potniške kabine vlada tradicionalni militaristični občutek, stikala so velika in groba, za tiste, ki ljubijo pustolovščine, pa so nameščeni kompas, tipalo nadmorske višine in tipalo naklona.