Nov »mali« hummer

Aktualno, Novosti

Hummerjeva držina se počasi, a vztrajno povečuje. V začetku prihodnjega leta jo bo okrepil model H3T, ki ga bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Izdelan bo na osnovi Chevroleta colorada, poleg pick-up različice…

Hummerjeva držina se počasi, a vztrajno povečuje. V začetku prihodnjega leta jo bo okrepil model H3T, ki ga bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Izdelan bo na osnovi Chevroleta colorada, poleg pick-up različice pa pri GM-u načrtujejo tudi SUV-a.

H3T v višino meri 1,795 m, v širino 1,893 m in v dolžino 4,443 m, poganja pa ga 3.5-litrski petvaljnik, ki zmore 350 KM pri 6.000 vrtljajih v minuti. Največji navor 474 Nm motor s turbinskim polnilnikom doseže že pri 3.600 vrt/min, moč pa se v običajnih razmerah s pomočji štiristopenjske avtomatike prenaša na zadnji kolesni par. Po potrebi se vključi štirikolesni pogon z dvema zaporama diferenciala. Ob predstavitvi bo H3T obut v 19-palčna kolesa s pnevmatikami dimenzij 285/65 R. Znotraj potniške kabine vlada tradicionalni militaristični občutek, stikala so velika in groba, za tiste, ki ljubijo pustolovščine, pa so nameščeni kompas, tipalo nadmorske višine in tipalo naklona.


Iztok Franko

Iztok Franko

Nekdanji urednik portala Avto.Over.Net deluje na področju avtomobilističnega novinarstva že vse od leta 2005. V svoji karieri je preizkusil že preko tisoč različnih avtomobilov. Najraje pa, kot pravi, sede v dirkalnike. V posebno čast si šteje, da je uspel dirkati proti asom svetovnega kova kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa... Trenutno živi in dela v Dubaju.