Novi karavan spomladi

Aktualno, Novosti

Pri Audiju bodo na nekaterih trgih jutri začeli s sprejemanjem naročil za karavansko različico novega A6. Prvi primerki centimeter in pol daljšega avanta bodo kupcem izročeni marca prihodnje leto, na voljo pa bodo s petimi različnimi…

Pri Audiju bodo na nekaterih trgih jutri začeli s sprejemanjem naročil za karavansko različico novega A6. Prvi primerki centimeter in pol daljšega avanta bodo kupcem izročeni marca prihodnje leto, na voljo pa bodo s petimi različnimi motorji, tremi bencinarji in dvema turbodizloma. Kljub zadku, ki ponuja 565 do 1.660 litrov prtljažnega prostora, je novinec zadržal športno elegantne linije, ki zadaj precej spominjajo na A4 avant in A3 sportback.

Moč bencinskih in dizelskih motorjev se giblje od 177 do 335 KM, od tega so štirje šestvaljniki (tudi novi 2.7-litrski V6 TDI s 180 KM in 380 Nm največjega navora) in en osemvaljnik. Za prenos moči na sprednja ali na vsa štiri kolesa tako kot pri limuzini skrbijo ročni šeststopenjski menjalnik, samodejni z istim številom prestav in brezstopenjski multitronic. A6 avant v dolžino meri 4,93 m (limuzina 4,916 m), v širino 1,86 m in višino 1,56 m. V primerjavi s predhodnikom je volumen prtljažnika večji kar za 110 m, poleg tega pa ponuja tudi precej naprednejši sistem pritrjevanja in ločevanj prtljage z dvema integriranima tirnicama, na katero so pričvrščeni štirje pritrjevalni drsniki in serijsko zaščitno mrežo. Nakladalna površina je široka 1,05 m, uporabnost pa povečujejo tudi zaprt stranski predal in zložljivo dno, pod katerim se skriva plastični predalnik. Za doplačilo novi A6 ponuja še dodatne možnosti, med drugim teleskopski drog (na sliki), stojalo za kolesa in veliko shranjevalno škatlo, ki jo lahko namestimo neposredno ob zadnjo klop, in do nje dostopamo z odpiranjem odprtine za prevoz dolgih predmetov. Prvič Audi ponuja električno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat, tudi z daljinskim upravljalnikom. Cene zaenkrat še niso znane.