Razširitev palete navzdol

Aktualno, Novosti

Hyundai je danes na avtomobilskem salonu v Chicagu predstavil novi SUV z imenom tucson, ki ob santa feju in terracanu zaokrožuje njihovo paleto štirokolesno gnanih avtomobilov navzdol. Dva bencinska in en turbodizelski motor Z dolžino…

Hyundai je danes na avtomobilskem salonu v Chicagu predstavil novi SUV z imenom tucson, ki ob santa feju in terracanu zaokrožuje njihovo paleto štirokolesno gnanih avtomobilov navzdol.

Dva bencinska in en turbodizelski motor

Z dolžino 4,32 metra je tucson konkurent predvsem toyoti RAV4, hondi CR-V, land rover freelanderju in nissanu x-trailu, medosna razdalja pa je z 263 cm celo za centimeter večja od sicer 18 cm daljšega santa feja. Za pogon skrbijo trije motorji, dva bencinska in en turbodizel. 2,0-litrski bencinski motor razvije največjo moč 143 KM, turbodizel enake prostornine 113 KM, medtem ko vrh ponudbe predstavlja 2,7-litrski šestvaljni V6 motor s 173 KM. Štirikolesni pogon TOD (Torque on demand) motorno moč preko petstopenjskega ročnega ali štiristopenjskega avtomatskega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par, ob izgubi stika s podlago pa samodejno prenese moč tudi na zadnji kolesi. Do hitrosti 30 kilometrov na uro je mogoče s pritiskom na gumb izbrati tudi stalni štirikolesni pogon.

Tucson bo v Evropi stal približno 18 tisoč evrov

Hyundai tucson si osnovo deli z novo kio sportage, ki bo premierno predstavljena jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu. Tucson je že serijsko opremljen s štirimi zračnimi blazinami in protiblokirnim zavornim sistemom ABS, med dodatno opremo pa sta tudi varnostni zavesi in elektronski sistem za zagotavljanje stabilnosti ESP. V letošnjem letu namerava Hyundai v Evropi prodati 25 tisoč tucsonov, prihodnje leto še 40 tisoč, cene pa se bodo gibale od približno 18 tisoč evrov dalje.