Novo doma: Volkswagen Crafter

Aktualno, Novosti

Na slovenske ceste je zapeljal prenovljeni Volkswagen Crafter z novimi opcijami pogonskih agregatov. Proizvajalec se lahko pohvali, da je dostavnik sedaj varčnejši in tudi cenejši za vzdrževanje. Do konca leta naj bi se pri nas nahajalo že kar 200 prenovljenih Crafterjev.

Na slovenske ceste je te dni zapeljal prenovljeni Volkswagen Crafter z novimi opcijami pogonskih agregatov. Proizvajalec se lahko pohvali, da je dostavnik sedaj varčnejši in tudi cenejši za vzdrževanje. Do konca leta naj bi se pri nas nahajalo že kar 200 prenovljenih Crafterjev.

 
0FE06FD0-ADF4-11E0-9AFF-728565B94067Na zunaj Crafter ni bil deležen večjih vizualnih sprememb, ostaja velik, z ostrimi robovi delavski oziroma tovorni avtomobil. V motorni paleti je sedaj na voljo, kot v Multivanu in Amaroku, zgolj 2,0-litrski dizelski TDI motor s tremi različicami močmi. Ponujajo 80, 100 ali 120 kW moči, ESP pa je serijski povsod. Za še ekonomičnejšo porabo je na voljo opcija BlueMotion, ki zavzema sistem start&stop, rekuperacijo zavorne energije, tempomat in ostale varčne sisteme. Pričakuje se tudi različica s stalnim štirikolesnim pogonom, reduktorjem in zaporo diferenciala.
 
Stranke, večinoma pravne osebe, lahko izbirajo med štirimi različicami vozila, najmanjša in najugodnejša je Furgon, ki v osnovi stane 21.827 evrov. No, v bistvu je cenejša tista različica za predelavo v namenska vozila, ki stane 19.900 evrov, a je brez zadnjega dela.
 
Spodaj pa zanimiv oglas, sicer starejšega Crafterja: