Novo doma: Volkswagen T-Roc (VW zapolnjuje eno izmed zadnjih pomembnih vrzeli)

Novo doma, Top

T-Roc je bil dolgo in težko pričakovan Volkswagnov model. Z nestrpnostjo je nanj čakala slovenska javnost, še bolj pa Volkswagnovi prodajalci, ki …

T-Roc je bil dolgo in težko pričakovan Volkswagnov model. Z nestrpnostjo je nanj čakala slovenska javnost, še bolj pa Volkswagnovi prodajalci, ki si od vozila (to zapolnjuje pomembno vrzel v njihovi ponudbi) veliko obetajo.

Odgovorni pri slovenskem uvozniku napovedujejo, da bo segment, kjer nastopa T-Roc, letos dosegel skupno kar 12.000 prodanih vozil. T-Roc bo tu glede na tradicijo znamke Volkswagen v Sloveniji nedvomno postal pomemben igralec in močan konkurent doslej prevladujočima znamkama Renault (s Capturjem) in Dacia (z Dusterjem).

Slovenci naj bi v letu 2018 posegli po kar 1.800 T-Rocih, pri čemer naj bi bil glavni izziv pravočasna dobava.

T-Roc je po merah zelo blizu Golfu. Njegov dizajn kaže tudi nekatere nadaljnje smernice oblikovanja Volkswagnovih vozil, ki se že nekoliko odmikajo od svoje pregovorne konzervativnosti.

Maska T-Roca je vodoravno usmerjena. Modul dnevnih luči je značilno ločeno postavljen in zaokrožen s posebnim LED svetlobnim podpisom. Na stranskem delu vozila je že serijsko umeščena kromirana letev. Blatnika sta športno poudarjena. Zunanjost T-Roca je na voljo v 24 različnih barvnih kombinacijah (karoserija-streha).

Notranjost sledi zdaj že preverjenim Volkswagnovim smernicam in je zelo podobna Golfovi, oz. Polovi, le materiali so nekoliko na nižjem kakovostnem nivoju. Na voljo so različne barvne kombinacije, sicer pa se notranjost slogovno ujema z zunanjostjo (po oblikah in barvah). Zanimiv je tudi odslej tudi povsem digitalni informacijski zaslon, ki nudi tri različne poglede.

T-Roc ima na področju varnosti na voljo vse najpomembnejše asistenčne sisteme. Serijsko je na voljo tudi opcija klica v sili, oz. asistenčnega klica.

Možno je tudi nadzorovati delovanje pogona s sistemom 4-motion Active Control. Upravljamo ga z vrtljivim gumbom, ki se nahaja pred prestavno ročico. Vozniku so na voljo štirje različni načini za vožnjo po različnah vrstah terena.

V spodnji tabeli preverite kombinacije motorjev, pogonov in cene za različice, ki so trenutno na voljo na slovenskem trgu:


Volkswagna T-Roca si lahko po svoji meri sestavite na portalu Avtoklik ter zanj prejmete konkretne ponudbe slovenskih pooblaščenih trgovcev z vozili Volkswagen.