Novo doma: Renault Scenic in Grand Scenic (10 stvari, ki jih morate vedeti)

Novo doma

Novi Renault Scenic z marca 2016 na avtomobilski razstavi v Ženevi razkrito krajšo različico in dva meseca zatem razkrito daljšo različico prinaša oblikovni preobrat v primerjavi s prejšnjimi generacijami in odločno igra na karto zapeljivosti. Predstavljamo vam 10 lastnosti (novega) Scenica, ki jih morate poznati: 1. Po leta 1984 predstavljenem velikem enoprostorniku Espace in leta […]

Novi Renault Scenic z marca 2016 na avtomobilski razstavi v Ženevi razkrito krajšo različico in dva meseca zatem razkrito daljšo različico prinaša oblikovni preobrat v primerjavi s prejšnjimi generacijami in odločno igra na karto zapeljivosti. Predstavljamo vam 10 lastnosti (novega) Scenica, ki jih morate poznati:

Foto: Renault love!

Foto: Renault love!

1. Po leta 1984 predstavljenem velikem enoprostorniku Espace in leta 1993 predstavljenem mestnem mini-enoprostorniku Twingo je Renault prišel na trg z modelom Mégane Scénic. Ta je bil uradno predstavljen leta 1996 in velja za prvi avtomobil segmenta kompaktnih enoprostornikov. V dvajsetih letih obstoja v treh generacijah je bilo prodanih skoraj pet milijonov primerkov tega avtomobila.

Foto: Renault

Foto: Renault

2. Oblika novega Scenica je ohranila nekatere značilnosti enoprostornikov, a je avtomobil od predhodnika širši, višji in daljši. K prepoznavni silhueti vplivajo krajši zadnji previs in precej položno vetrobransko steklo. Svojevrsten pečat dajejo dvobarvna karoserija, značilni žarometi ter še ena pomembna novost …

Foto: Renault

Foto: Renault

3. Na novega Scenica so že serijsko na vseh različicah nameščena 20-palčna kolesa (dimenzij 195/55R20), kar je svetovna novost v tem segmentu. Zaradi njih je videz avtomobila izjemno atletski, obenem pa kljub svoji velikosti ustrezajo standardom na področju varnosti, udobja, porabe goriva in vzdrževanja.

Foto: Renault

Foto: Renault

4. Vozne lastnosti novega Scenica so zaradi daljše medosne razdalje boljše od predhodnika. Ne trpi pa niti udobje. K temu pripomorejo posebne 20-palčne pnevmatike, ki imajo višje bočnice (107 mm) od večine 17- ali 18-palčnih ter blažilniki, ki imajo prilagodljive dvocevne ventile MTV (Multi-Tuned Valve).

Foto: Renault

Foto: Renault

5. Novi Scenic je edini avtomobil v svojem razredu, ki ima med prednjima sedežema veliko, vzdolžno pomično osrednjo konzolo s 13 litri prostornine za shranjevanje predmetov, kar je do štirikrat več kot ponuja katerikoli od tekmecev. Druga mesta za odlaganje, vključno s štirimi predali v podu in hlajenim predalom Easy Life, skupno prostornino povečajo na 63 litrov, kar novi Scenic uvršča na vrh razreda, saj ponuja do dvakrat toliko prostora kot njegovi tekmeci.

Foto: Renault

Foto: Renault

6. Prtljažnik kratke različice novega Scenica ima prostornino 506 dm3/VDA (572 litrov). To je največja prostornina v segmentu, v katerem povprečna vrednost pri vseh tekmecih znaša 469 dm3. Je tudi edini avtomobil v segmentu, v katerem je s funkcijo zlaganja zadnjih sedežev le z eno potezo možno upravljati na dveh koncih: z gumbi v prtljažniku ali preko naprave R-Link 2.

Foto: Renault

Foto: Renault

7. Ponudba pogonskih sklopov zajema pet dizelskih motorjev in dva bencinska motorja. Dizelski (95, 110, 130 ali 160 KM) bodo v Sloveniji na voljo v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim, oz. 6- ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Bencinska (115 ali 130 KM) bosta na voljo le s 6-stopenjskim ročnim.

Foto: Renault

Foto: Renault

8. Avtomobil je tehnološko napreden zaradi niza pripomočkov za vožnjo in funkcij, kot je aktivni sistem pomoči pri zaviranju v sili (AEBS) z zaznavo pešcev, ki je del serijske opreme vseh različic, kar je edinstveno v tem segmentu. Deluje v območju od 7 do 60 km/h.

Foto: Renault

Foto: Renault

9. Novi Scenic in Grand Scenic bosta imela v Sloveniji še eno novo napravo, prvič vgrajeno v avtomobile Renault, in sicer opozarjanje na utrujenost (TDW – Tiredness Detection Warning), ki neprestano nadzoruje pot vozila z algoritmom, razvitim v podjetju Bosch. V primeru zaznave nepravilnosti vožnje oziroma suma utrujenosti voznika opozori z vidnim in zvočnim opozorilnikom.

Foto: Renault

Foto: Renault

10. Kar zadeva pasivno varnost, torej zgradbo avtomobila in njegovo opremo za varovanje potnikov ob neizogibnem trku, se novi Scenic uvršča na najvišjo raven. Tako je ob preskusnih trkih Euro NCAP prejel najvišjo oceno pet zvezdic.