Novo doma: Renault Captur (nadaljevanje zgodbe o uspehu)

Novo doma, Top

Renault Captur velja vse od svojega rojstva leta 2013 za zgodbo o uspehu. V svojem segmentu (B-crossover) je številka 1 tako v Sloveniji kot …

Renault Captur velja vse od svojega rojstva leta 2013 za zgodbo o uspehu. V svojem segmentu (B-crossover) je številka 1 tako v Sloveniji kot celotni Evropi. Doslej jih je bilo na sončni strani Alp prodanih že več kot 5.000 (1.824 zgolj v letu 2016). Največkrat uspe prepričati ženske srednjih let ter upokojence.

Kako tudi ne … Capturja namreč zaznamujeta všečen dizajn, ki se z osvežitvijo bolj približuje Kadjarju in značilna crossover oblika, ki nudi nekoliko višji položaj za volanom ter s tem boljši pregled na cesto. Captur je na voljo v več kot 30 različnih barvnih kombinacijah (različni sta karoserija in streha vozila). Zadnje luči so odslej v obliki črke “C”, nov je tudi zadnji odbijač. Captur je na voljo v treh novih barvah – gre za posebne odtenke oranžne, modre in črne. Odslej ga lahko naročite tudi s fiksno panoramsko streho.

Pri osveženi različici je bila osvežena tudi notranjost. Sedaj lahko opazimo več detajlov ter nekatere nove tehnologije, predvsem na področjih multimedije in povezljivosti. Izboljšani so bili sedeži, ki naj bi odslej nudili več udobja in bočnega oprijema ter materiali. Še več je možnosti personalizacije. Volanski obroč je nov, prav tako tudi zgornji del armature, ki je sedaj obarvana v dva različna odtenka. Priročna novost je tudi sredinski predal.

Renault Captur je ostal popolnoma enakih dimenzij, tako zunaj kot znotraj. Prtljažnik ostaja prostornine 455 litrov (1.235 ob podrti zadnji klopi).

Captur je odslej lahko opremljen tudi s sistemoma za nadzor mrtvih kotov in samodejno parkiranje. Na voljo so trije različni multimedijski sistemi. Kupci bodo lahko izbrali tudi zgolj radio, ki nudi možnost priklopa mobilnega telefona, ki tedaj vozniku nudi več informacij in zabavnih vsebin. Za glasbeni ambient lahko poskrbi ozvočenje znamke Bose.

Motorna paleta zajema štiri agregate v še nekaj več kombinacijah z menjalniki, in sicer TCe 90, TCe 120, TCe 120 EDC (samodejni menjalnik), dCi 90, dCi 90 EDC in dCi 110.

Novost je možnost izbire dodatnega (najvišjega) nivoja opreme Initiale Paris. Tedaj je Captur opremljen s kromirano masko, posebnimi platišči, posebno črno barvo, dinamičnimi LED žarometi, drugačen pa je tudi zadnji odbijač.

Za najosnovnejšega Capturja (Zen) boste morali odšteti 15.890 evrov. Renault nudi 1.600 evrov popusta.