Novo doma: Prenovljeni Peugeot 5008

Aktualno, Novo doma, Novosti

Po zaslugi tekočih in elegantnih stilskih linij ter dinamičnih lastnosti predstavlja Peugeot 5008 edinstveno ponudbo v svojem tržnem razredu, sedaj je na slovenske ceste zapeljal v prenovljeni obliki.

Po zaslugi tekočih in elegantnih stilskih linij ter dinamičnih lastnosti predstavlja Peugeot 5008 edinstveno ponudbo v svojem tržnem razredu, sedaj je na slovenske ceste zapeljal v prenovljeni obliki. 

novo doma peugeot 5008 2014Povsem prenovljen prednji del je prevzel ustaljene stilske poteze blagovne znamke. Tehnološki žarometi dokazujejo svojo vzdržljivo zasnovo preko natančne vdelave v karoserijo. Tehnološko dovršeni žarometi so pri izvedenkah visokega razreda opremljeni s ksenonskimi žarnicami, ki imajo funkcijo za samodejno nastavitev višine glede na obremenitev vozila in katerih svetlobni snop se usmeri v notranjost ovinka. V spodnji del žarometa sta vgrajena luč za osvetlitev in smerokaz, oba na LED diode in s tehnologijo Flat guide. Na vsaki strani spodnje odprtine za dovod zraka je kroman okrasni profil, ki s svojimi prodornimi linijami v obliki črke “C” poudarja prednjo meglenko. Med prednjima žarometoma se nahaja tanka lebdeča okrasna maska s kromanim okrasnim profilom, ki s svojimi merami zarisuje celotno širino potniškega prostora. Dojemanje te podobe poudarja še celoten predel odbijača, ki se razteza proti bočnim površinam vozila.

S profila je opaziti uravnotežene linije, ki izražajo številne, a še nikoli združene karakteristike. 5008 je videti, kot da je nenehno v gibanju po zaslugi prečiščene obdelave slogovnih linij.

Padajoč pokrov motornega prostora in vetrobransko steklo režeta zrak na najbolje možen in učinkovit način. Oblikovno zasnovo potrjujejo meritve, kot je količnik zračnega upora (Cx), ki znaša komaj 0,29.

Za to povsem novo interpretacijo kompaktnega enoprostorskega vozila, ki je dinamično in hkrati prostorno, je na voljo devet barv karoserije, med drugimi tudi novi barvi Rich Oak in siva Artense. Brisalni profili stekel so kromani. V ponudbi koles (od 16 do 18 palcev) najdemo tudi novo 17-palčno platišče z diamantnim rezom v sivi barvi Anthra.Vrata odpirajo dostop do udobnega potniškega prostora in stimulativnega voznikovega mesta, ki je za kompaktnega enoprostorca prava novost. Prostorni atmosferi se pridružujejo velike steklene površine (5,77 m²), katerim levji delež prispeva velika panoramska streha (1,69 m²). Pri stopnji opremljenosti Allure so pragovi vrat prekriti z oblogo iz aluminija, v katero je vgravirano ime blagovne znamke.

Tehnološka oprema

Voznik bo instinktivno začutil, da bo za volanom vozila 5008 doživel veliko užitkov. Po zaslugi visokega položaja za vožnjo in izvrstne periferne vidljivosti se bo počutil varno in z nadzorom. Ergonomska oblika je bila povzeta od petvratnih limuzin, kar je še posebej opaziti preko skoraj navpičnega položaja volana in opore, ki jo nudi sedež. Ob pogledu na cestišče so v višini oči na voljo vse informacije, potrebne za delovanje vozila. Nad instrumentno ploščo z natančnimi merilniki se nahaja Head-up Display oziroma zaslon v višini oči.

Z enim samim premikom oči na ta zaslon in brez odmika pogleda s cestišča se lahko seznanimo s hitrostjo vozila ter po zaslugi sistema Distance Alert tudi z razdaljo do pred nami vozečega vozila. Zaslon iz polikarbonatov je možno nastaviti po naklonu in jakosti osvetlitve preko stikal, ki so na dosegu roke nameščeni na srednji konzoli. V neposredni bližini se na armaturni plošči nahaja odstranljivi zaslon avtoradia z navigacijo in potovalnega računalnika.

Na srednji konzoli, ki je okrašena z lasersko vgraviranimi oznakami, so razporejena vsa stikala. Prestavna ročica in električna parkirna zavora sta enostavni za uporabo in na dosegu roke.

5008, enoprostorec za deljeno uporabo 

Potnikom na zadnjih sedežih je zagotovljeno udobno in varno potovanje, na voljo pa imajo tudi zavesasti varnostni blazini, ki se razprostreta preko zadnjih dveh vrst sedežev. Visoka stopnja zvočne izolacije jim zagotavlja nemoteno komunikacijo s potniki na prednjih sedežih brez dviga glasu. Glede na letni čas lahko izbirajo med hlajenjem oziroma gretjem preko klimatske naprave, ki zrak dovaja skozi zračnike v bočnih stebričkih. Na vseh sedežnih mestih imajo potniki na voljo visoko stopnjo termičnega udobja.

V široki notranjosti, ki v višini komolcev nudi 1520 mm prostora, ne bo noben potnik več prikrajšan, saj vsi sedeži nudijo isto stopnjo namestitve. Vsi trije sedeži v 2. vrsti so enako široki in nastavljivi po naklonu. Poleg tega jih je možno drsno premikati na razdalji 130 mm, in s tem spreminjati razpoložljiv prostor za noge. Na ta način je položaj za vožnjo vedno optimalen.

Za dostop do dveh pravih sedežev v 3. vrsti je treba sedeža v 2. vrsti premakniti s pomočjo drsnega mehanizma in sprostiti prehod. Z enim samim gibom roke sedišče dvignemo, in s tem sprožimo premik naslonjala naprej, s čimer sprostimo prost dostop. Sedeža v zadnji vrsti sta razporejena v prostoru, katerega širina v višini komolcev znaša 1341 mm, in sta zamaknjena glede na 2. vrsto sedežev. To potnikom omogoča neoviran pogled naokoli, tudi naprej.

Za še bolj prijetna potovanja 5008 nudi multimedijski sistem, ki je izvrstno vdelan v potniški prostor. Deluje preko dveh 7-palčnih zaslonov v barvah, ki sta vgrajena v vzglavnika prednjih sedežev, priklopne konzole, združljive z vsemi prenosnimi avdio/video napravami in dveh parov brezžičnih slušalk s tehnologijo Bluetooth®. Za tretjega potnika je možno priklopiti še ene slušalke.

Ta fleksibilen multimedijski sistem lahko na vsakem zaslonu predvaja drugačen vir predvajanja, tako da lahko potniki izbirajo med različnimi aktivnostmi.

Modularnost za rekordno prostornino prtljažnega prostora

Za uspeh na celi črti mora biti enoprostorsko vozilo sposobno potnikom zagotoviti visoko stopnjo udobja in hkrati nuditi velik prostor za prevoz prtljage. Po zaslugi kompaktne zunanjosti (4,53 m dolžine, 1,84 m širine) se 5008 brez težav spopade s tem izzivom, saj nudi zelo prostoren in enostavno uporaben prtljažnik.

Pri zloženih sedežih v 3. vrsti lahko prostor pod polico znaša od 758 do 823 litrov (579 do 678 dm3 po standardu VDA 210), odvisno od položaja drsnih sedežev. Če zložimo še sedeže v 2. vrsti, pa se prostornina poveča na 2506 litrov (1754 dm3), kar predstavlja izjemno veliko prostornino za nakladanje prtljage.

Pri tej razporeditvi sedežev je površina poda povsem ravna, od praga prtljažnega prostora vse do prednjih sedežev. Poleg vsega naštetega je možno še sovoznikov sedež preklopiti v položaj za mizico, s čimer dolžina prtljažnega prostora doseže 2,76 metra.

Tehnologije za večjo varnost

Za večjo varnost je lahko pomoč pri parkiranju na prednjem in zadnjem delu dodatno opremljena s kamero za vzvratno vožnjo. Nameščena je na prtljažnih vratih in sliko predvaja na zaslonu armaturne plošče. Gabaritne mere vozila v njegovi neposredni okolici prikazuje z različnimi barvnimi črtami. Vzvratna vožnja postane pravi užitek tako kot iskanje prostega parkirnega mesta! Sistem za merjenje razpoložljivega prostora obvesti voznika o razpoložljivem parkirnem mestu, takoj ko so njegove dimenzije primerne vozilu.

Ob zaustavitvi vozila se samodejno vklopi električna parkirna zavora. Nadzira jo računalnik, ki je povezan s sistemom ESP. Električna parkirna zavora ostane v stanju pripravljenosti tudi med mirovanjem vozila, da lahko po potrebi ponastavi silo zaviranja, na primer na strmini. Ob zagonu se električna parkirna zavora samodejno sprosti, takoj ko voznik pritisne na pedal za plin.

Sistem za dinamični nadzor stabilnosti (ESP) vključuje funkcijo Hill Assist. Za potrebe zagona vozila na strmini ta sistem za dve sekundi zadrži zavoro zategnjeno, potem ko je voznik sprostil pritisk na zavorni pedal. Ta časovni zamik omogoča speljevanje vozila brez nevarnosti za zdrs nazaj.

Na cesti ima voznik možnost nadzorovati hitrost preko tempomata/omejevalnika hitrosti. Sistem Distance Alert s pomočjo 24 GHz radarja, obvesti voznika, vsakič ko razdalja, izražena v sekundah do pred nami vozečega vozila, pade pod varnostno mejno vrednostjo, ki jo izbral voznik. Opozorilnik, ki je nastavljiv v razponu od 0,9 do 2,5 sekund, se na zaslonu v višini oči (Head Up Display) iz polikarbonatov prikaže v rdeči barvi.

Zaslon, na katerem se prikazuje tudi hitrost vozila (trenutna, stanje in mejna vrednost omejevalnika-tempomata), je nameščen na sredini voznikovega vidnega polja in usmerjen proti pokrovu motornega prostora. Za zagotovitev takojšnjega odčitavanja informacij je vsaka funkcija sistema Distance Alert prikazana v drugi barvi: bela za trenutno hitrost, oranžna za omejevalnik hitrosti, zelena za tempomat in rdeča za Distance Alert. To dejansko zagotavlja večjo primarno varnost in več udobja pri uporabi.

Za zaščito potnikov v primeru nesreče je v potniškem prostoru razporejenih šest varnostnih blazin: dve prednji in dve stranski varnostni blazini ter dve zavesasti varnostni blazini. Slednja se pri 7-sedežni izvedenki razprostre celo v predelu 3. vrste sedežev. Delovanje zagotavlja en sam generator, tako da se zavesasta varnostna blazina sproži hkrati s stransko varnostno blazino za optimalno varnost vseh potnikov.

Za vožnjo po snegu sistem ASR vključuje še eno dodatno funkcijo. Snow Motion je inteligenten sistem za krmiljenje spodrsavanja pogonskih koles, ki omogoča zagon vozila in učinkovito vožnjo po poledenelih ali zasneženih cestah. Krmiljenje sistema ASR se sproži samodejno in je v kombinaciji z zimskimi pnevmatikami še veliko bolj učinkovito.

Izbor motorjev sestavlja osem motorjev, med katerimi so tako bencinski kot dizelski, ki so lahko vgrajeni z ročnim, samodejnim ali robotiziranim menjalnikom s funkcijo lezenja. Emisije CO2 se pričnejo pri 109 g/km.

Izbor dizelskih motorjev:

–       1,6 e-HDi FAP 115, robotizirani ročni menjalnik ETG6 (Efficient Tronic Gearbox), 109 g CO2/km oziroma 4,2 l/100 km

–       1,6 HDi FAP 115, 6-stopenjski ročni menjalnik, 124 g CO2/km oziroma 4,7 l/100 km

–       2,0 HDi FAP 150, 6-stopenjski ročni menjalnik, 138 g CO2/km oziroma 5,3 l/100 km

–       2,0 HDi FAP 163, 6-stopenjski samodejni menjalnik, 164 g CO2/km oziroma 6,3 l/100 km

Izbor bencinskih motorjev:

–       1,6 VTi 120, 5-stopenjski ročni menjalnik, 159 g CO2/km oziroma 6,9 l/100 km

–       1,6 THP 155, 6-stopenjski ročni menjalnik, 159 g CO2/km oziroma 6,9 l/100 km

–       1,6 THP 155, 6-stopenjski ročni menjalnik, 175 g CO2/km oziroma 7,6 l/100 km

–       1,6 THP 163, 6-stopenjski ročni menjalnik, 191 g CO2/km oziroma 8,3 l/100 km

cenik-peuoget-5008-2014