Novo doma: Peugeot Rifter (Od zdaj bo pri hiši le en partner)

Novo doma

Rifter je novo ime za dosedanji model Partner Tepee. Partner bo sedaj ime le za tovorno vozilo. Z novim imenom pa je dobil tudi povsem nov izgled.

Peugeot Rifter

Francozi imajo dolgo zgodovino tako imenovanih potovalnih kombijev z velikim prtljažnikom in možnostjo sedmih sedežev. Škatlasta oblika in nizkocenoven inženiring naredijo te avtomobile idealno izbiro za družine, ki si želijo vozilo za od točke A do B ter ugodno ceno. Novi Peugeot Rifter je odličen primer le tega, saj ponuja odlično praktičnost, učinkovitost in ugodno ceno.

Rifter je novo ime za dosedanji model Partner Tepee. Partner bo sedaj ime le za tovorno vozilo. Z novim imenom pa je dobil tudi povsem nov izgled. Pri Peugeoju pravijo, da prepoznajo trend SUV vozil in so mu zaradi tega dali SUV poteze. Zunajost je polna oblikovno čistih linij s kratkimi previsi ter večjimi kolesi. Prepoznavna je velika Peugeotova kromirana maska in žarometi, ki se zajedajo v odbijač ter zadnje luči z značilnimi levjimi kremplji.

Notranjost zaznamuje Peugeotova rešitev za prostor voznika imenovan i-Cockpit z majhim ter zgoraj in spodaj prirezanim volanskim obročem. Zaenkrat še ima analogne merilnike, postavljene nad volan, vendar bo tudi Rifter dobil digitalne. Seznam asistenčnih in varnostnih sistemov je dolg, serijsko pa že v osnovni (Active) opremi dobite samodejno zaviranje v sili s prepoznavanjem pešcev, sistem za prepoznavanje znakov, ohranjanje voznega pasu, tempomat, omejevalnik hitrosti in sistem za prostoročno telefoniranje. Allure oprema vam doda še 8-palčni zaslon, parkirne senzorje, senzor za dež, sredinsko konzolo med prvima sedežema, električni pomik vseh stekel in povezljivost z mobilnimi napravami. Sredinska konzola ima v sebi tudi ogromen predal. V skladu z namenom avtomobila ponuja veliko odlagalnih površin in predalov ter ogromen prtljažnik, ki je za 100 litrov prostornejši od predhodnikovega, ter ima prostornine za 775 litrov.  Prostornina prtljažnika se s podrtimi sedeži poveča na 3500 litrov, pri podaljšani različici L2 pa na kar 4000 litrov.

V motorni paleti bodo na voljo 1.2-litrski trivaljni bencinski motor s 110 ali 130 konjskimi močmi ter 1,5-litrski dizelski motor s 75, 100 ali 130 konjskimi močmi. Pri najmočnejših različicah motorjev imate na voljo tudi 8-stopenjski samodejni menjalnik.
Cene za novega Rifterja se začnejo pri 18.150 € in se končajo pri 25.600 €.