Gastel upodablja modele Alfa Romeo serije B-Tech

Aktualno, Top, Zanimivosti

Giulia, Stelvio in Giulietta B-Tech skozi objektiv znanega milanskega fotografa na fotografiranju, ki sporoča edinstveno identiteto znamke ter duh italijanske odličnosti z izvirnostjo, eleganco in slogom.

Množica, zbrana okoli avtomobila, v misli prikliče svet dirkanja, dih jemajočo naglico v boksih in preverjanje telemetrije. Seveda še posebej v sezoni po vrnitvi Alfe Romeo v Formulo 1. A z oddaljevanjem perspektive se nekatere značilnosti spremenijo. Modeli Giulia, Stelvio in Giulietta B-Tech izstopajo od snežno belega ozadja, obdani s fotografskimi lučmi, dežniki in ljudmi, ki gledajo za njimi ter se osredotočajo na polirane dodatke, vključno z vstavkom V na deteljici spredaj, pokrove ogledal, zaključke izpušnih cevi in kolesa z enobarvnim okrasnim pokrovom. Osredotočajo se na slogovne podrobnosti, ki poudarjajo obliko karoserije, neustrašni duh avtomobila in njegovo osebnost. Usmerja jih Giovanni Gastel.

Pravzaprav znani milanski fotograf portretira nove modele Alfa Romeo na izjemnem fotografiranju, ki pripoveduje edinstveno zgodbo znamke ter odličnost italijanske energije z izvirnostjo, eleganco in slogom – vse te lastnosti, ki jih je podedoval po družini Gastel, pa ga postavljajo v edinstven položaj, da prikaže Italijo skozi objektiv; je namreč nečak Luchina Viscontija, ki je za zanamce na filmski trak ujel vodilne ikone svojega časa. Po Viscontiju je podedoval eleganten in učen slog, kar je tipično italijansko – dobro zasnovano, preprosto in značilno. To je slog, ki se bistveno razlikuje od tistega iz sveta mode – slednji teži k temu, da ima kar najmanjši skupni imenovalec. V nasprotju s tem Gastelove fotografije upodabljajo redko eleganco v edinstvenih posnetkih, ki postanejo predmet lepote sami po sebi in so zmožni vsebini dati pravo vrednost.

Po mnenju Giovannija Gastela se umetnost ne ukvarja s stvarnostjo, temveč nanjo le namiguje, da ustvari svet domišljije in interpretacije na simboličen, drugačen način. Prav zato je njegov fotografski slog takoj prepoznaven, tako kot sta prepoznavna italijanski dizajn in izdelava, kar je vedno tako dobro upodabljal na najrazličnejše načine. Italijanska odličnost je od nekdaj izražena na navidezno nepovezanih področjih, a vsa so priznana in čislana širom sveta. Avtomobili znamke Alfa Romeo so med najbolj občudovanimi italijanskimi izdelki – z močjo edinstvene zgodovine, ki se nenehno razvija in je očitno izražena v podrobnostih, domiselnih lastnostih in pojavnostih sodobnih avtomobilov, je vsak od njih sijajna, izjemno posebna stvaritev mehanike. Različice B-Tech modelov Giulia, Stelvio in Giulietta združujejo razkošnejšo tehnologijo z nepremagljivim videzom, kar še poudarijo posebno polirani detajli pri končni obdelavi.

Vgrajena tehnologija in udobje sta nekaj bistvenega za vsakega sodobnega voznika, toda tisti, ki izberejo Alfo Romeo, zahtevajo še več: pričakujejo vznemirljivo inženirstvo, ki se ne kaže le v užitkih med vožnjo, temveč tudi v varnosti, povezljivosti, inovativnosti in prepoznavnem zapeljivem videzu. Inženirstvo, tehnologija, slog in lepota – vse to so ključni pojmi pri opisovanju modelov Giulia, Stelvio in Giulietta B-Tech. Za prikaz vsega bogastva, ki ga premorejo ti avtomobili, je treba imeti pronicljivo in občutljivo oko, ki zna pogledati zunaj okvirov. Fotografiranje, med katerim Giovanni Gastel upodablja nove modele B-Tech, zavzema točno tak pristop.

Oblikovanje, tehnologija in športnost

Fotograf se je med delom držal tematskih smernic in s tem skušal poudariti značilnosti linije B-Tech, pri tem pa je uporabljal neobičajne zorne kote, črpal znanje in s čutom za kompozicijo skupaj ujel različne svetove, seveda vedno v svojem vrhunskem slogu in svojim pogledom na eleganco. Njegova predstavitev oblikovalske zasnove avtomobila sledi asociacijam: preprosto elegantno notranjost in markanten profil modela Stelvio B-Tech na primer združi z lučmi znamke Artemide iz milanskega podjetja s tradicijo, ki je za svoje izdelke prejelo mnoge mednarodne nagrade. Poleg stvari, ki so si prislužile mesto v zgodovini italijanskega oblikovanja, Stelvio B-Tech predstavlja sodobnega in ves čas povezanega oblikovalca, ki za volanom išče užitek in edinstveno doživetje.

Različice B-Tech modelov Giulia, Stelvio in Giulietta združujejo razkošnejšo tehnologijo z nepremagljivim videzom, kar še poudarjajo polirani detajli pri končni obdelavi. Tako vidimo model v temni barvi in poslovneža, ki kljub vsemu zahteva športne zmogljivosti modela Alfa Romeo Giulia B-Tech. To je tudi avtomobil, ki je predstavil novo smer znamke in uspešno združuje najveličastnejše izročilo Alfa Romeo z vrhunsko tehnologijo. Interpretacija postane poosebljenje: v modelu Giulietta, drznem vodji razreda, se srečata brezčasna moda obleke s kravato in mlad model, pripravljen, da gre na zabavo.

Med vrvežem pri pripravah na snemanje in v iskanju najboljšega kota za fotografiranje avtomobila maskerji pripravljajo modele in krtačijo prah s klobuka ali obleke. To je tehnologija, ki se dotika lepote, dialog pa se odvija v Milanu, domu Giovannija Gastela in Alfe Romeo, kar znova potrjuje značaj mesta kot smele prestolnice inovacij, sloga in eksperimentiranja.