Novo doma: Opel Combo (Še tretji MPV iz trojice PSA)

Novo doma, Novosti

Še tretji je uradno med nami. Po Peugeot Rifterju in Citroen Berlingu je tu še Opel Combo. S tem so dopolnili trojico sestrskih avtomobilov skupine PSA. Za razliko od ostalih dveh, so Combovo namembnost postavili bolj k družinskemu avtomobilu, ki ga lahko uporabimo tudi za prevoz tovora.

Oplov Combo do sedaj ni predstavljal velikega odstotka vozil v svojem razredu. Z novim modelom so ravno zaradi vsestranske uporabnosti bolj optimistični in napovedujejo preboj na lestvico prvih šest v razredu. Sam razred VAN-B pa je od leta 2014 do 2017 zrasel za kar 26%.

Combo je na voljo v dveh dolžinah. 4,4 ali 4.75 metra. V obeh imate lahko 5 ali 7 sedežev, spreminja se le velikost prtljažnika, ki meri ali 597 ali 850 litrov. V primeru da podrete drugo vrsto sedežev, pa dobite ali 2126 ali 2693 litrov prostornine. Z doplačilom je možno naročiti Comba, kateremu se sovoznikov sedež poklopi naprej in tako pridobite prostor za transport (kakor pravijo) jadralne deske.

Opremljen je tudi z vsemi vodilnimi tehnologijami za pomoč vozniku. Od zaščite stranice, ki vozniku vizualno prikaže oviro na osrednjem zaslonu, zadnje generacije pomočnika za parkiranje, projekcijskega zaslona, panoramske vzvratne kamere, aktivno zasenčenje dolgih žarometov, sistem za preprečevanje naleta, sistem za preprečevanje naleta in ohranjanje vozila na voznem pasu, radarski tempomat, opozorilo ob voznikovi utrujenosti, pomoč pri speljevanju v klanec. Za doplačilo lahko dobite tudi sitem nadzora oprijema IntelliGrip z različnimi načini vožnje; normalen, sneg, blato, pesek ter način z izklopljenim ESP. Če naročite na Combu vlečno kljuko, je opremljen tudi s sistemom za na nadzor stabilnosti prikolice.

Predstavitev Novega Comba je potekala v ljubljanskem živalskem vrtu, kjer so se Oplu zahvalili za sodelovanje. Opel je namreč živalskemu vrtu podaril prejšnjo različico Comba, ki na leto izvede 1000 posredovanj s transportom najdenih in zavrženih živali, ter jih prepelje v zavetišče. To sodelovanje se bo tudi nadaljevalo, saj bodo prejeli tudi novega Comba.

Cene Comba se začnejo s 17.410 €, za kratko različico z osnovim Selection opremo ter 1.2-litrskim bencinskim motorjem, s 110 konjskimi močmi in 6 stopenjskim ročnim menjalnikom. Cena s tem motorjem ter najvišjo stopnjo opreme se poveča na 21.600 €.

Najdražji Combo vas bo stal 24.400 € z 1.5-litrskim dizelskim motorjem, 130 konjskimi močmi, 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom ter najvišjo Innovation opremo.

Bolj podroben opis o novem Combu si lahko preberete tu – bit.ly/2yAtvjr