Novo doma: Opel Cascada

Aktualno, Novosti

Opel ima bogato zgodovino izdelovanja kabrioletov. Tokrat pri nas predstavljeni model cilja najvišje do sedaj. Jeklena streha je postala zgodovina in novi kabriolet je zasnovan povsem na novo in z klasično, platneno streho z električnim odpiranjem. S svojo velikostjo sodi v sam vrh kabrioletov in z možnostjo bogate opreme Cascada cilja tudi na tiste, ki so do sedaj gledali za premijskimi znamkami.

Opel ima bogato zgodovino izdelovanja kabrioletov. Tokrat pri nas predstavljeni model cilja najvišje do sedaj. Jeklena streha je postala zgodovina in kabriolet je zasnovan povsem na novo s klasično, platneno streho z električnim odpiranjem. S svojo velikostjo sodi v sam vrh kabrioletov in z možnostjo bogate opreme Cascada cilja tudi na tiste, ki so do sedaj gledali za premijskimi znamkami. 

Po številnih generacijah kompaktnih kabrioletov Kadetta in Astre se je Opel vrnil k nekdanji tradiciji prestižnih, nemnožičnih, štirisedežnih kabrioletov z zložljivo streho iz petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja, kot sta bila legendarni Kapitän in Rekord. Cascada prikliče to obdobje, seveda na nov in svež način, z najboljšimi sodobnimi tehnologijami.

Oblikovanje je “nemška šola”

Zunanja oblika izkazuje tipične Oplove smernice oblikovanja. Kljub vsem prepoznavnim elementom pa Cascada želi izstopati kot najprestižnejši Opel.  Posebej izstopajočo podobo mu zagotavlja kromirana prečka na maski motorja. Za dnevne sprednje in zadnje luči je uporabljena tehnologija diod LED v obliki značilnih Oplovih kril. Zadaj sta modula z diodami LED razširjena tako, da poleg ostre svetlobe zagotavljata avtomobilu tudi tipično premijsko podobo. Zadnje luči povezuje prominentna kromirana prečka, ki tako vzpostavlja ravnovesje s prednjim delom. Cascada je s svojim videzom izjemno prepoznavna a hkrati tipičen Opel. 

Notranjost je opremljena s prepoznavnimi linijami, ki jih poznamo iz zadnjih generacij Oplov. Tokrat je armaturna plošča lahko odeta v usnje z okrasnimi šivi, sedeži so lahko klimatizirani, mehko usnje Nappa je opremljeno s premazom, ki odbija sončne žarke. Raven udobja in varnosti na sprednjih sedežih veča varnostni pas, vpet na teleskopski nosilec, ki se samodejno iztegne. Poseben sistem Easy Entry lajša dostop do zadnjih sedežev in zagotavlja povečan prostor za noge potnikov na zadnjih sedežih.

Streha se neslišno zloži v 17 sekundah in do 50 km/h

Za mehko zložljivo streho Opel Cascade so bili izbrani materiali in sistemi, ki so jih do sedaj poznali nemški premijski tekmeci. Za zgradbo ogrodja so uporabljeni elementi iz aluminija z omejeno maso. Zadnja šipa je dobesedno zlita z ostalimi deli strehe, kot je značilno za najbolj prestižno ponudbo kabrioletov. S posebno vmesno plastjo iz poliestra med zunanjo in notranjo oblogo je zagotovljena odlična raven zvočne in toplotne izolacije. Elektrohidravličen mehanizem, sprožen preko stikala na podaljšku sredinske konzole med prednjima sedežema, odpre streho v 17 sekundah, tudi v vožnji s hitrostjo do 50 km/h. Ob tem sodi v serijsko opremo vseh različic Cascade sistem daljinskega vodenja odpiranje strehe s stikalom na ključu. Ker se pri Oplu želijo približati željam kupcev, bo ob začetku prodaje bodo na voljo tri barve strehe Black, Malbec Red in Sweet Mocca. Možno jih bo kombinirati z desetimi barvami zunanjosti, od športne Blue Buzz do elegantne Phantom Grey in luksuzne Dark Mahagony.

Opel Cascada

Tehnične inovacije in varnostna oprema

Kot je značilno v zadnjem času je vsaka generacija avtomobila opremljena z novimi elektronskimi pomagali, ki pomagajo vozniku varneje voziti potnike do cilja. V primerjavi z Oplovimi kabrioleti prejšnjega rodu, kot je na primer Astra TwinTop, je zgradba Cascade  za 41 odstotkov vzvojno trša in 27 odstotkov odpornejša na upogibanja. V Cascadi je seveda na voljo tudi Oplov integriran in popolnoma prilagodljiv sistem nadzora podvozja FlexRide s tremi programi delovanja (Standard, udobju zapisan Tour in dinamični Sport). Opel Cascada ima tudi električno podprt volanski sistem krmilnega gonila z zobato letvijo, s sistemom pomoči odvisnim od hitrosti. 

Cascada združuje vožnjo pod milim nebom z že poznanimi Oplovimi tehnologijami. Mednje sodi sistem prilagodljivega delovanja sprednjih luči z 10 samodejnimi funkcijami AFL+, druga generacija kamere spredaj Opel Eye s številnimi novimi funkcijami (napreden sistem prepoznavanja prometnih znakov, opozorilo na vožnjo po ali preko vzdolžnih talnih oznak, nov sistema opozarjanja na pravšnjo varnostno razdaljo in opozorilo na nevarnost naleta), kamera zadaj, napreden sistem pomoči pri parkiranju v omejenem prostoru, ultrazvočni sistem pokrivanja mrtvega kota, ergonomična sprednja sedeža, ogrevanje volanskega obroča in sistem pomoči ob speljevanju navkreber. Cascadina izjemno trdna potniška celica, izdelana v največji meri iz posebej trdnega jekla, zagotavlja najmanjšo možno deformacijo in največjo raven varnostnega prostora ob primeru trka. Ob morebitnem prevračanju se s pomočjo pirotehničnih sprožilcev in vzmeti samodejno dvigneta varnostna elementa nameščena za zadnjima sedežema. Sprožita se tudi v drugih nevarnih razmerah, vedno, sočasno s sprožitvijo katere izmed varnostnih zračnih blazin. Cascada je bila zasnovana in razvita v Nemčiji in zdelovali jo bodo v Oplovi tehnološko sodobni tovarni v Gliwicah na Poljskem. 

Opel Cascada

Motorji in ponudba menjalnikov

Za kabriolet Opel Cascada so na voljo številni pogonski sklopi. Na izhodišče je postavljen bencinski motor 1.4 Turbo z ročnim šeststopenjskim menjalnikom z dvema zmogljivostnima stopnjama 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM. Zahvaljujoč funkciji overboost dosežeta obe največji navor 220 Nm. Ob začetku prodaje bo svojevrsten vrhunec motorne ponudbe predstavljal bencinski motor z neposrednim vbrizgom bencina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Motor doseže največjo moč 125 kW/170 KM med 4250 in 6000 vrtljaji na minuto in največji navor 280 Nm s pomočjo funkcije overboost. Motorju sta namenjena ročni šeststopenjski menjalnik in šestopenjski samodejni menjalnik nove generacije. Dizelske barve bo še pred poletjem branil nov, prefinjen 2.0 CDTI BiTurbo motor z 143 kW/195 KM in navorom 400 Nm, ki zagotavlja izjemno mešanico visoke zmogljivosti (največja hitrost do 230 km/h, pospešek od nič do 100 km/h v 9,4 s) in ekonomično porabo goriva (5,2 l/100 km in 138 g/km CO2). Kombiniranan je s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom sistemom Start/Stop. Dobro znani dizelski motor 2.0 CDTI z največjo močjo 121 kW/165 KM je na voljo tako s 6-stopnejskim ročnim kot utdi s samodejnim menjalnikom. Motor doseže s pomočjo funkcije overboost največji navor 380 Nm.

Cascada je prvi Oplov avtomobil, ki bo opremljena z novo generacijo samodejnega šeststopenjskega menjalnika. Novi šeststopenjski menjalnik z omejenim trenjem omogoča v Cascadi s funkcijo Active Select tudi ročno prestavljanje za bolj športno vožnjo.

Osnovni turbo bencinski motor 1.4 je na voljo za 23.600 evrov, s paketom cosmo pa 25.300 evrov. Vrh ponudbe, 1.6 litrski turbo bencinski motor s 125kW moči in z avtomatskim menjalnikom je na voljo za 27.550 evrov (29.250 s paketom cosmo). Manj uživaška a bolj varčna dizelska ponudba se prične pri 27.400 evrih (29,100 s paketom cosmo) za 121kW različico, 30.150 (31.850 s paketom) evrov za 121 kw različico z avtomatskim menjalnikom in vrh ponudbe z 143kW motorjem vas bo stal 29.400 (30,100 s paketom cosmo) evrov. 

Opel Cascada

Bistveni poudarki:

– mehka streha je odlično izolirana in konkurira najboljšim. Streha omogoča odpiranje in zapiranje v 17 sekundah in pri hitrosti do 50 km/h,
– avtomobil je zasnovan za ljudi, ki želijo imeti kabriolet kot prvi avtomobil v družini,
– možnost premijske dodatne opreme avtomobil postavlja razred više,
– cena vstopne različice od 23.600 evrov (1.4 Turbo motor),
– Cascada je cenovno ugodna nadgradnja kompaktnih množičnih kabrioletov kot so VW Golf, VW Eos, Peugeot 308 CC, Renault Megane CC