Novo doma: Meredes-Benz GLA (uspešnica doživela osvežitev)

Novo doma, Top

Najmanjši izmed Mercedesovih SUV modelov je po treh letih od izida kot zadnji prejel prenovo. Z naslednjim letom začnejo pri Mercedesu z novo …

Mercedes GLA

Najmanjši izmed Mercedes-Benzovih SUV modelov je po treh letih od lansiranja kot zadnji prejel prenovo. Z naslednjim letom začnejo pri Mercedes-Benzu z novo generacijo SUV vozil. Čeprav je skromen v dimenzijah, je priljubljen za kupce, saj predstavlja 8% vseh prodanih Mercedes-Benzov na slovenskem trgu.

Ker se vozilo prodaja dobro in je prenova prišla razmeroma hitro, so spremembe minimalne. Nova sta sprednji in zadnji odbijač. Velike okrogle luči za meglo so se premaknile nižje v odbijač, medtem ko dobite na AMG Line različici na istem mestu velike (lažne) odprtine za zrak. Ksenon luči so zamenjale luči v LED tehnologiji, na voljo je nova barva (Canyon bež) in pa serijska 17-palčna platišča. Spremembe na zunanjosti ne dajo GLA-ju samo bolj svež izgled, ampak ga naredijo bolj aerodinamičnega, saj ima ta avtomobil najmanjši količnik zračnega upora v segmentu.

Kupec ima veliko izbire z individualizacijo opreme. V treh linijah (Style, Urban in AMG Line) lahko prirejate sprednji in zadnji odbijač, barvo strešnih letev, zaključke izpušnih cevi in platišča.

Ravno tako je rahlo drugačna notranjost. Oprema Style ponuja novo oblazinjenje iz umetnega usnja in tkanine, pri opremi Urban in AMG Line pa dobite športne sedeže z integriranimi vzglavniki. Serijsko nameščeni varnostni sistemi so Attention Assist in Active Break Assist, opcijsko nameščena 360° kamera ter Hands Free Access (odpiranje prtljažnika z zamahom noge pod zadnjim odbijačem).

Pri modelih s samodejnim menjalnikom je v avtu nameščeno stikalo dynamic select, kjer imate na voljo štiri vozne programe, v povezavi s štirikolesnim pogonom pa imate še petega (off road) za vožnjo po neprizanesljivih terenih. Na izbiro imate tudi paket za prtljažnik, ki omogoči nagib zadnjih sedežev naprej za 15° in tako povečate prostornino prtljažnika iz 421 na 481 litrov.

Pri motorjih je le ena novost, in sicer bencinski GLA 220 4Matic s 180 konjskimi močmi, ki zapolni vrzel med GLA 200 s 154 in GLA 250 z 210 konjskimi močmi. Prenovljeni GLA bo okli 800€ dražji od prejšnjega modela, predvsem zaradi več standardne opreme.