Novo doma: Mercedes razred C

Aktualno, Novo doma, Novosti, Top

Mercedes-Benz je Slovenski javnosti predstavil novi razred C, ki se zgleduje po večjih bratih, razredu S (W222) in razredu E (W212), stranske linije pa močno spominjajo na razred CLA.

Mercedes Benz razred C

Mercedes-Benz je Slovenski javnosti predstavil novi razred C, ki se zgleduje po večjih bratih, razredu S (W222) in razredu E (W212), stranske linije pa močno spominjajo na razred CLA. Kupci lahko izbirajo med športno naravnanim C-jem z zvezdo v maski vozila ali pa izvedbo Exclusive s polno masko z lamelami in zvezdo na pokrovu motorja.

Mercedes Benz razred C

Nova notranjost in višja stopnja prestiža

V notranjosti je razred C doživel velike spremembe. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Tudi tipke na volanu so prečiščene in upravljanje je enostavnejše. Merilnika sta tokrat dva, med njima pa je res velikanski zaslon. Na njem si lahko ogledamo delovanje asistenčnih sistemov, potovalnega računalnika,… Vse to v res dodelani grafični podobi, ki močno spominja na izdelke Apple. Glavni zaslon je tokrat nameščen na vrh sredinske konzole in ne skriva podobnosti z iPadom. Tokrat je resolucija res izvrstna in tudi velikost zaslona je največja v razredu. Tudi sam upravljanje je po novem možno tudi s pomočjo touch ploščice v sredinski konzoli. Izbrani materiali so zgodba zase. Sploh, če izberete paket Exclusive, ki je ustvarjen za najbolj zahtevne kupce. Tudi pri osnovnem paketu so detajli in stikala obrobljeni z aluminijem. Plastike je res malo in še tista je izbrana. Počutje za volanom je res izvrstno. Premierno je pri Mercedesu tudi head-up display, ki prikazuje pomembne podatke na vetrobransko steklo. Projekcijo se da zelo prilagajati in izgleda res, kot bi bila projecirana na cesto. Dolgo smo čakali na to novost, ampak izpeljali so jo res vrhunsko. Potniki lahko uživajo v zares vrhunskih materialih. Masivno sredinsko konzolo sestavljajo trije okrogli zračniki, ekran za multimedijo ter konzola za upravljanje na dotik. Proti doplačilu je možno naročiti ambientalno osvetlitev in paket AIR BALANCE, ki poskrbi za popolno prezračevanje avtomobila. Pomembne informacije se lahko prikazujejo na opcijskem head-up displayu, s tem pa se zagotavlja večja zbranost voznika, saj mu ni potrebno odvračati pogleda s ceste. V kolikor je vozilo opremljeno s COMAND Online, meri sredinski zaslon 21,33 cm. COMAND Online omogoča digitalni TV in radio sprejem, avtomatsko zaznavanje prometnih zastojev (zahvaljujoč Live traffic Information data), prepoznavanje prometnih znakov, vgrajeno dostopno točko za sprejem wi-fija in govorno upravljanje LINGUATRONIC. Stranka se lahko odloči tudi za vrhunski sistem zvočnikov Burmester.

Mercedes Benz razred C

Pripravljen na nove podvige

Zunanjost je plod dela Roberta Lešnika in ekipe. Razred C res izgleda zelo mladostno. Povzel je dinamično bočno linijo, ki jo poznamo iz razreda CLA. Na hitro iz določenih kotov (sploh spredaj) je CLA-ju tudi zelo podoben. Tokrat so se poslovili od slovite zvezde na pokrovu motorja. Ta je na voljo zgolj v paketu Exclusive. Pri ostalih je zvezda v maski. Končna izdelava je odlična. Pod priporočeno opremo spadajo zagotovo inteligentni LED žarometi, saj klasični delujejo kar precej neskladno s celotno, zelo moderno podobo. Prostora je več kot pri predhodniku. Tudi zadnja klop ima dobro odmerjene centimetre. Šasija novega C je popolnoma prenovljena. Oprijem na cesti je boljši, avtomobil bolj vodljiv. Opcijsko je možno naročiti zračno vzmetenje AIRMATIC, katerega je bilo do nedavnega moč dobiti samo v razredu E in višjih razredih. Z uporabo gumba AGILITY SELECT lahko voznik izbira med štirimi načini: “Comfort”, “ECO”, “Sport” in “Sport+”. Novi C je “shujšal” kar za 100 kg, kar ga uvršča med najlažje v svojem razredu. Poleg tega je zrasel za 9,5 centimetra, porabi pa do 20% manj goriva od predhodnika. Z opcijskim 7G-TRONIC PLUS avtomatskim menjalnikom se poraba še malenkostno zmanjša, poleg tega pa poveča užitek v vožnji. S količnikom zračnega upora 0.24 se novi C uvršča v sam vrh glede aerodinamike in CO2 izpustov.

Mercedes Benz razred C

Širok nabor motorjev, tudi v hibridni dizelski izvedbi

Vsi motorji bodo opremljeni s Start/Stop funkcijo, dizelski motorji pa tudi s takoimenovano SCR funkcijo, ki poskrbi za dodatno odstranjevanje dušikovih oksidov. Na začetku bo možno izbirati med C220 BlueTEC dizelskim motorjem s 170 “konji” ter dvema bencinskima C180 (156 ”konjev”) in C200 (184 “konjev”). Kasneje se bosta pridružila nova 1.6-litrska dizelska motorja s 116 in 136 “konji” ter najmočnejši dizel z 211 “konji”. Bencinski motorji bodo kasneje še štirje, najmočnejši bo navit na 333 “konjev”, lahko pa pričakujemo tudi vrh ponudbe v AMG različici. Kupci si bodo lahko umislili tudi C300 BlueTEC Hybrid, ki bo v kombinaciji z dizelskim in električnim motorjem zagotavljal 170 “konjev”. Še posebej impresivna naj bi bila poraba, le 3,9 litra na 100 prevoženih kilometrov.

Cena

Za prihajajoči razred C so znane tudi cene. Za C180 bo potrebno odšteti 32.500 evrov, za C220 BlueTEC 37.210 evrov, gre seveda za osnovni različici brez dodatne opreme.