Freshhh: Pribori si 20.000 EUR nagrade

Aktualno, Novosti

Tudi z letošnjim letom Skupina MOL pričenja s svojim svojevrstnim mednarodnim tekmovanjem Freshhh. Ekipe študentov ne tekmujejo zgolj za zabavo, ampak tudi za 20.000 evrov in karierno priložnost v Skupini MOL. Tekmovanje se prične z današnjim dnem, prijave pa se bodo sprejemale vse do 7. aprila.

Tudi z letošnjim letom Skupina MOL pričenja s svojim svojevrstnim mednarodnim tekmovanjem Freshhh. Ekipe študentov ne tekmujejo zgolj za zabavo, ampak tudi za 20.000 evrov in karierno priložnost v Skupini MOL. Tekmovanje se prične z današnjim dnem, prijave pa se bodo sprejemale vse do 7. aprila.

Vse od leta 2007 Skupina MOL kontinuirano organizira enega izmed največjih mednarodnih tekmovanj s področja naftne in plinske industrije pod imenom Freshhh. Cilj programa je predvsem pritegniti mlade talente in razviti njihove sposobnosti znotraj držav, v katerih je Skupina MOL prisotna s svojo dejavnostjo, in tako mlade postaviti kot enega izmed ključnih stebrov skupine. V preteklih sedmih letih je 10.000 študentov, združenih v več kot 3.500 ekip z 250 univerz in iz 70 držav, že tekmovalo pod okriljem tovrstnega programa. Mnogi izmed njih danes sestavljajo uspešno ekipo zaposlenih Skupine MOL po vsem svetu.

Freshhh-2014Tekmovanje sestavljajo trije krogi. Udeleženci tekmujejo v virtualnem scenariju prek interneta tako, da rešujejo industrijske in strateške naloge pripravljene v Skupini MOL. Prvih 40 najboljše uvrščenih ekip se lahko kvalificira v krog Strateške simulacije, v katerem se srečajo s simulacijo konkretne situacije na bencinskem servisu. Na podlagi skrbne tržne analize morajo sprejeti pravilne odločitve v povezavi s problemom. Tretji – finalni krog, poteka v živo v Budimpešti, kjer 5 najboljših ekip tekmuje za glavno nagrado. Najboljše tri ekipe prejmejo 20.000 evrov (zmagovalna ekipa 9.000 evrov, drugo uvrščena ekipa 7.000 evrov, tretjeuvrščena ekipa pa 4.000 evrov) in priložnost za pridružitev razvojnemu programu Skupine MOL in programu zaposlovanja diplomantov. Uspešnost ekip ocenjuje porota, ki jo sestavlja vodstvo Skupine MOL, letošnji program pa je osredotočen na področja rafinerij, logistike in strategije.

»Lani je bilo rekordno leto v številu prijavljenih ekip; v tekmovanju je sodelovalo več kot 2.600 študentov, združenih v 887 ekipah iz več kot 60 držav. Naš cilj letos je to rekordno število še preseči. Prihodnost Skupine MOL leži v rokah mladih ljudi, ki v delovanje Skupine MOL vnašajo kreativnost, sveže ideje in nove perspektive. Kontinuiran vložek v razvoj mladih talentov je naša najboljša odločitev,« je ob pričetku programa povedala Zdravka Demeter Bubalo, predsednica kadrovskega oddelka Skupine MOL.

O tekmovanju 

Kdo se lahko prijavi?

Tekmovanje Freshhh je namenjeno študentom na univerzah. Vsi člani ekipe morajo biti v času tekmovanja vpisani v enega izmed študijskih programov. Tudi doktorski študenti lahko sodelujejo na samem tekmovanju. Naloge, vključene v tekmovanje, bodo predvsem s področja naftne in plinske industrije, zato je priporočljivo, da so tudi člani ekipe seznanjeni s tovrstnimi področji.

Kako se prijaviti?

Ekipe s tremi člani se lahko prijavijo na www.freshhh.net. Prijave se zaključijo 7. aprila ob 12. uri GMT.