Novo doma: Mercedes-Benz razred V

Aktualno, Novo doma

Na novo obujeni razred V postavlja nove standarde na področju potovanj. Idealen za velike družine, avanturiste in transportna podjetja kar kliče po doživetjih. Slovenski uvoznik z novimi modeli optimistično zre v prihodnost.  Razred V je naslednik Viana – potovalnika, ki je temeljil na tovornem vozilu Vito. Tokrat si z Vitom razred V deli zgolj karoserijo, […]

Mercedes-Benz razred V

Na novo obujeni razred V postavlja nove standarde na področju potovanj. Idealen za velike družine, avanturiste in transportna podjetja kar kliče po doživetjih. Slovenski uvoznik z novimi modeli optimistično zre v prihodnost. 

Mercedes-Benz razred V

Razred V je naslednik Viana – potovalnika, ki je temeljil na tovornem vozilu Vito. Tokrat si z Vitom razred V deli zgolj karoserijo, ostalo je povsem drugačna podoba. Luksuzna notranjost in nove varnostne tehnologije, ki jih že poznamo iz ostalih limuzin, so v svojem razredu velika novost.

Razred V je pravi premium potovalnik. Tudi enoprostorci so namreč postali prava tržna niša za dolga potovanja in Mercedes-Benz se zaveda svoje prednosti in izkušenj. V začetku bo možno izbirati med tremi 4-valjnimi motorji, in sicer: V200 CDI s 136 konjskimi močmi (102 KW) in 330 Nm navora, V220 CDI s 163 konjskimi močmi (120 KW) in 380 Nm navora, V250 BlueTEC s 190 konjskimi močmi (140 kW) in 440Nm navora. Pri V250 BlueTEC bo serijski tudi 7G – TRONIC PLUS avtomatski menjalnik. Novost predstavlja tudi stikalo AGILITY SELECT, ki ponuja štiri načine: ekonomski, komfortni, športni in ročni način. V načinih “Comfort”, “Sport” in “Manual” ponuja motor dodatnih 10 kilovatov moči ter 40 Nm navora, kar pri različici V250 BlueTEC nanese spodobnih 480 Nm navora.

Pri paketu opreme AVANTGARDE bodo na voljo usnjeni sedeži skupaj z usnjenim volanom, ambientalna osvetlitev, LED inteligentne luči, ločeno odpiranje stekla na zadnjih prtljažnih vratih, drsna vrata tudi na levi strani, lepljeno steklo za zmanjšanje hrupa v notranjosti in AGILITY CONTROL.

Mercedes-Benz razred V

Osnovni model stane 39.990 evrov, najdražji pa 54.300. Pri uvozniku pričakujejo, da bodo za kupce posebej aktualni malo rabljeni modeli, ki jih bodo dobili preko programa ProvenExclusivity. V letu 2015 pričakujejo, da bodo uspeli prodati 60 potovalnikov razreda V.