Hidria želi postati še bolj močnejša

Poslovno

Dosedanji podpredsednik operativnega poslovanja nemške Helle Lighting za Kitajsko Christof Droste bo s 1. oktobrom v Hidrii prevzel strateško pomembno odgovornost za operativno poslovanje in s tem za krepitev odličnosti poslovnih procesov v korporaciji. Vključitev Christofa Drosteja, mednarodno dokazanega voditelja na tem segmentu, je za Hidrio, zlasti v času finančnega prestrukturiranja in osredotočanja na ključne […]

Dosedanji podpredsednik operativnega poslovanja nemške Helle Lighting za Kitajsko Christof Droste bo s 1. oktobrom v Hidrii prevzel strateško pomembno odgovornost za operativno poslovanje in s tem za krepitev odličnosti poslovnih procesov v korporaciji.

Vključitev Christofa Drosteja, mednarodno dokazanega voditelja na tem segmentu, je za Hidrio, zlasti v času finančnega prestrukturiranja in osredotočanja na ključne dejavnosti pomembna pridobitev. Droste namreč združuje preko 20 let bogatih izkušenj, ki si jih je nabiral pri delu na najvišjih funkcijah v avtomobilski industriji po vsem svetu.

christof_droste-hidria

Christof Droste je več kot dve desetletji operativno deloval v Helli Lighting, vodilni nemški korporaciji za svetlobno avtomobilsko opremo, izkušnje pa si je nabiral na različnih korporativnih odgovornostih v Nemčiji, Angliji, na Kitajskem in v Sloveniji. Vse njegove funkcije doslej so bile povezane z uspešnim doseganjem najvišje stopnje operativne odličnosti. V Sloveniji je od leta 2008 do začetka letošnjega leta kot direktor Helle Saturnus pomagal kreirati njen razvoj in rast profitabilnosti, od marca letos pa je vodil operativno poslovanje Helle Lighting na Kitajskem, ki jo je že pred desetletjem vodil tudi v njenih samih začetkih. Njegove dosežke je z nagrado za managerja leta 2011 potrdilo trudi Združenje Manager.

Hidria v okviru finančnega prestrukturiranja in osredotočanja na svoje ključne dejavnosti v avtomobilski industriji in industriji klimatizacije, gretja in hlajenja stavb, kjer ima vodilne regionalne, evropske in globalne tržne deleže, posebno pozornost namenja rasti svojih ključnih programov in utrditvi globalno vodilnih pozicij. Pri tem sta prav operativna odličnost in doseganje visoke stopnje profitabilnosti ključni vsebini, ki jo bo s pospešenim uvajanjem novih inovativnih tehnologij in proizvodnih procesov ter z razvojem inovativnega strateškega poslovnega modela vodenja tega področja kot novi podpredsednik  poslovodnega odbora Hidrie vodil Christof Droste.