Novo doma: Mercedes-Benz C karavan

Aktualno, Novo doma, Top

Mercedes-Benz razreda C v svoji četrti generaciji prihaja tudi v karavanski različici. Največji do sedaj in seveda tudi najbolj tehnološko napreden. Za zunanjo podobo je vnovič zaslužen Robert Lešnik.  Notranjost je poznana po limuzinski različici. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Tudi tipke na volanu so prečiščene in upravljanje je enostavnejše. Merilnika […]

Različica Exclusive in Avantgarde

Mercedes-Benz razreda C v svoji četrti generaciji prihaja tudi v karavanski različici. Največji do sedaj in seveda tudi najbolj tehnološko napreden. Za zunanjo podobo je vnovič zaslužen Robert Lešnik. 

Notranjost je poznana po limuzinski različici. Povsem na novo so oblikovali tako rekoč celotno notranjost. Tudi tipke na volanu so prečiščene in upravljanje je enostavnejše. Merilnika sta tokrat dva, med njima pa je res velikanski zaslon. Na njem si lahko ogledamo delovanje asistenčnih sistemov, potovalnega računalnika,… Vse to v res dodelani grafični podobi, ki močno spominja na izdelke Apple. Glavni zaslon je tokrat nameščen na vrh sredinske konzole in ne skriva podobnosti z iPadom. Tokrat je resolucija res izvrstna in tudi velikost zaslona je največja v razredu. Tudi sam upravljanje je po novem možno tudi s pomočjo touch ploščice v sredinski konzoli. Izbrani materiali so zgodba zase.

Različica Exclusive in Avantgarde

Različica Exclusive in Avantgarde

Sploh, če izberete paket Exclusive, ki je ustvarjen za najbolj zahtevne kupce. Tudi pri osnovnem paketu so detajli in stikala obrobljeni z aluminijem. Plastike je res malo in še tista je izbrana. Počutje za volanom je res izvrstno. Premierno je pri Mercedesu tudi head-up display, ki prikazuje pomembne podatke na vetrobransko steklo. Projekcijo se da zelo prilagajati in izgleda res, kot bi bila projecirana na cesto. Dolgo smo čakali na to novost, ampak izpeljali so jo res vrhunsko.

To je že četrta generacija karavana razreda C. Tokratna generacija sledi modernim trendom v tem avtomobilskem razredu. V primerjavi s predhodnikom ima za 80 milimetrov povečano medosno razdaljo (2840mm), tudi dolžina je 96 milimetrov daljša. Potnikom na zadnji klopi je na voljo 45 milimetrov več prostora za noge kot v predhodniku. Povečala se je tudi prostornina prtljažnega prostora. Ponuja od 490 litrov pa vse do 1510 litrov. Zadnja klop je deljiva v razmerju 40:20:20.

Karavanska različica razreda C je  opremljena z vsemi asistenčno varnostnimi sistemi, ki jih poznamo iz limuzine. Enaka je tudi paleta motorjev. Dizelsko gnani C 180 BlueTEC, C 200 BlueTEC, C 220 BlueTEC in C 250 BlueTEC 4MATIC. in turbo bencinski C 180, C 200 in C 250. Jeseni prihaja še različica AMG in hibridni model. C180 z bencinskim motorjem je na voljo od 34.190 eur, dizelski C180 pa 34.500.