Touareg z novim dizajnom

Novosti

Volkswagen je zunanje linije novega Touarega naredil dosti bolj ostre, tehnično pa je vozilo v vseh pogledih dovršeno. Nova oblikovna zasnova sprednjega in zadnjega dela, novi asistenčni sistemi, kot so serijska funkcija večnaletnega zaviranja in nova generacija avtomatskega uravnavanje razdalje (ACC), nove spletne storitve, varčnejša motorja V6 TDI s katalizatorjem SCR, ki izpolnjujeta zahteve izpušne stopnje […]

Volkswagen je zunanje linije novega Touarega naredil dosti bolj ostre, tehnično pa je vozilo v vseh pogledih dovršeno. Nova oblikovna zasnova sprednjega in zadnjega dela, novi asistenčni sistemi, kot so serijska funkcija večnaletnega zaviranja in nova generacija avtomatskega uravnavanje razdalje (ACC), nove spletne storitve, varčnejša motorja V6 TDI s katalizatorjem SCR, ki izpolnjujeta zahteve izpušne stopnje EU6, ter izboljšana zasnova podvozja.

Zunanjost z novo oblikovanim sprednjim in zadnjim delom

Novi Touareg je navzven prepoznaven po novi obliki sprednjega in zadnjega dela. Spredaj izstopajo odslej serijski in prav tako na novo zasnovani biksenonski žarometi. Zadek zaznamujejo nove zadnje luči. Pri izvedbi “Chrom & Style” daje novemu Touaregu elegantnejšo podobo kromirana letev, ki poteka na spodnjem delu po celotnem obsegu karoserije. Osvežili so tudi barvno paleto, poleg tega so oblikovalci na novo zasnovali štiri od skupno 16 tipov aluminijastih platišč.

touareg

Notranjost z novimi materiali, barvami in stikali

V notranjosti so med drugim na novo zasnovali Touaregova značilna aluminijasta stikala, zdijo se, kot bi bila izrezkana iz enega samega kovinskega kosa. Osvetlitev vseh stikal in regulatorjev je zdaj bela (prej rdeča), kar notranjemu ambientu pridaja eleganco. Obogatena je ponudba notranjih barv in usnja, z njo pa sta usklajeni tudi dve novi vrsti lesenih dekorativnih elementov: Sapelli Mahagoni in Engineered Ebony.

Standard EU6 za motorja V6 TDI s funkcijo ‘jadranja’

V središču tehničnega izpopolnjevanja sta bila v prvi vrsti motorja V6 TDI, saj je v Evropi več kot 90 odstotkov vseh Touaregov prodanih z enim od obeh motorjev V6 TDI. Oba šestvaljnika sta sedaj spremenjena in obogatena s kataliztorjem SCR. Novost pri motorjih V6 TDI je tudi funkcija ‘jadranja’ (vožnje v prostem teku). Med ‘jadranjem’ se prekine povezava med motorjem in serijskim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom, tako da se v fazah, ko voznik ne dodaja plina, lahko izkorišča kinetična energija vozila, kar vpliva na zmanjšanje porabe goriva. Precizne izboljšave aerodinamike na karoseriji in dnu vozila ter uvedba novih pnevmatik z manjšim kotalnim uporom imajo prav tako pozitiven učinek na prihranek goriva: pri izvedbi z močjo 150 kW (204 KM) se je poraba dizelskega goriva zmanjšala s 7,0 na 6,6 l/100 km; posledično se je emisija CO2 zmanjšala s 184 g/km na 173 g/km. Še bolj izrazit pa je napredek pri močnejšem od obeh agregatov V6 TDI, pri katerem so moč povečali s 180 kW (245 KM) na 193 kW (262 KM).