Novo doma: Kia Sportage

Aktualno, Novo doma, Top

Uradno predstavitev je doživela tudi prenovljena Kia Sportage. Priljubljeni mestni terenec v pomlad vstopa s kozmetičnimi popravki in udobnejšo ter predvsem tišjo notranjostjo.  Zunanji videz prinaša novo motorno masko, nove zadnje LED luči, nova alu 16-, 17- ali 18-palčna platišča in strešno anteno v obliki plavuti morskega psa. V notranjosti se novi Sportage lahko pohvali […]

Uradno predstavitev je doživela tudi prenovljena Kia Sportage. Priljubljeni mestni terenec v pomlad vstopa s kozmetičnimi popravki in udobnejšo ter predvsem tišjo notranjostjo. 

Zunanji videz prinaša novo motorno masko, nove zadnje LED luči, nova alu 16-, 17- ali 18-palčna platišča in strešno anteno v obliki plavuti morskega psa. V notranjosti se novi Sportage lahko pohvali z uporabo na otip mehkejših materialov na armaturni plošči in vratnih oblogah, z novimi Supervision športnimi merilniki s 4,2-palčnim LCD zaslonom in oblazinjenjem z novimi kombinacijami usnja in/ali blaga.

Največja sprememba je nova prednja maska.

Največja sprememba je nova prednja maska.

Novi Sportage je prav tako dobil tudi številne nove dodatke, ki bodo zagotovo pritegniti številne kupce po vsej Evropi. V ponudbi so med drugim tudi novi avdio sistem s 4,3-palčnim barvnim zaslonom na dotik s kamero, ki prikazuje dogajanje za vozilom, novi premijski zvočni sistem Infinity by Harman (povezan s 4,3-palčnim zaslonom avdio naprave in 7,0-palčno navigacijo) z zunanjim ojačevalcem, subwooferjem in 7 zvočniki, FlexSteer sistem nastavitve trdote volana, gretje volana, električna nastavitev voznikovega sedeža in izboljšana priključka za USB in iPod.

Vožnja z novim Sportagem je sedaj še boljša zahvaljujoč številnim spremembam, ki zmanjšujejo hrup in vibracije.

Vožnja z novim Sportagem je sedaj še boljša zahvaljujoč številnim spremembam, ki zmanjšujejo hrup in vibracije.

Vožnja z novim Sportagem je sedaj še boljša zahvaljujoč številnim spremembam, ki zmanjšujejo hrup in vibracije. Boljša je tudi zvočna izolacija vetrobranskega stekla, ki se zahvaljujoč večplastnosti poleg zmanjšanega hrupa lahko pohvali tudi z boljšo zaščito potnika v primeru počenega stekla. Tri tehnične izboljšave so zmanjšale vibracije – okvir prednje obese sedaj prihaja z gumijastim nastavkom (predhodnik je bil brez in neposredno na karoseriji), sredinska os je dodana na pogon, kar ima za rezultat simetrični (enake dolžine) osi prednjega pogona, tu pa je še novo ohišje menjalnika, ki je čvrstejše in tišje. Dodatne izboljšave šasije in vzmetenja izboljšujejo vožnjo, vodljivost ter zmanjšujejo hrup in vibracije.

Poleg sistema nastavitve trdote volana (FlexSteer), ki je prav tako novost v ponudbi, so s povečevanjem kota obračanja volana izboljšali stabilnost in povratne informacije volana. Volanski drog je zdaj 4,5% hitrejši od predhodnika, volan pa naredi 2,7 obračanja od enega do drugega skrajnega položaja, kar omogoča boljši odziv in večjo stabilnost. Nova 17- in 18-palčna platišča nudijo boljšo vodljivost v vseh vremenskih pogoih in boljše povratne informacije volana.

Menjalnika bosta dva.  Šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik

Menjalnika bosta dva. Šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik

V motorni ponudbi novega Sportaga so dizelski in bencinski motorji, šeststopenjski ročni ali samodejni menjalnik in pogon na prednja (2WD) ali vsa štiri kolesa (AWD). Zaradi zagotovitve večje varnosti med vleko je novi model dobil naprednejši ESC sistem (elektronski nadzor stabilnosti), ki sedaj vključuje elektronski nadzor stabilnosti prikolice in zaščito pred prevračanjem.

Sportage je s prodanimi 89.553 primerki v letu 2013 Kiin najbolj prodajan model v Evropi (+11% v primerjavi z letom prej). Novinec, ki ga proizvajajo v tovarni na Slovaškem, eni najsodobnejših avtomobilskih tovarn na svetu, bo prav gotovo še naprej vodilni v svojem razredu tudi pri nas.