DHL dostavlja pošiljke s helikopterjem

Aktualno, Zanimivosti

DHL, vodilno globalno podjetje na področju logistike, je našlo boljšo pot za izpolnitev nujnih obveznosti za dostavo sredi prometnega zastoja v ZDA: po zraku.  Nova helikopterska storitev omogoča sedaj zgodnjo jutranjo dostavo za nekaj večjih bančnih uporabnikov v središču Los Angelesa.  DHL Express je predstavil helikoptersko storitev za Los Angeles kot način za zagotavljanje dostave […]

DHL vedno išče inovativne načine za najhitrejšo in najbolj zanesljivo dostavo pošiljk našimi uporabnikom

DHL, vodilno globalno podjetje na področju logistike, je našlo boljšo pot za izpolnitev nujnih obveznosti za dostavo sredi prometnega zastoja v ZDA: po zraku.  Nova helikopterska storitev omogoča sedaj zgodnjo jutranjo dostavo za nekaj večjih bančnih uporabnikov v središču Los Angelesa. 

DHL Express je predstavil helikoptersko storitev za Los Angeles kot način za zagotavljanje dostave do 9. ure zjutraj ne glede na ozka prometna grla. Prvotno uporabljena za specifične uporabnike, ki nudijo finančne storitve, se bo omenjena storitev razširila na nove uporabnike na območju Los Angelesa.

“DHL vedno išče inovativne načine za najhitrejšo in najbolj zanesljivo dostavo pošiljk našimi uporabnikom,” je dejal Mike Parra, predsednik uprave družbe DHL Express ZDA. “Ko posel zahteva zgodnje dostave s ‘hitrostjo rumene’, nudi DHL Express dodatno zagotovilo s helikoptersko storitvijo, prvo te vrste na trgu v Los Angelesu.

Mednarodne pošiljke prispejo v sortirni center DHL na letališče v Los Angeles, kjer se določene pakete prepelje s helikopterjem do helikopterskega pristajališča v središču mesta. DHL kurir nato prevzame pošiljko in zagotovi dostavo. Helikopter, “Twinstar” Eurocopter AS355, za DHL upravlja Helinet iz Van Nuysa v Kaliforniji in lahko prepelje več kot 350 kg pisemskih pošiljk ter paketov.

DHL vedno išče inovativne načine za najhitrejšo in najbolj zanesljivo dostavo pošiljk našimi uporabnikom

DHL vedno išče inovativne načine za najhitrejšo in najbolj zanesljivo dostavo pošiljk našimi uporabnikom

DHL-ova helikopterska storitev se uporablja tudi v New Yorku, kjer omogoča prevzem pošiljk iz sortirnega centra DHL na mednarodnem letališču John F. Kennedy in dostavo do sedeža ameriških bank ter ostalih lokacij državne banke, zaradi česar se ustavi v središču Manhattna in na letališču New Jersey Teterboro za pospešitev dostav pomembnih finančnih in uradnih dokumentov.