Novo doma: Kia Rio Sport Sedan

Aktualno, Novosti

Na slovenskih cestah je sedaj poleg pet- in tri-vratne različice Kia Rio na voljo še v limuzinski izvedbi, ki naj bi predstavljala kar 20 odstotkov prodaje vseh Riov. Razumljivo nekoliko dražji Rio Sport Sedan ponuja več prostora.

Na slovenskih cestah je sedaj poleg pet- in tri-vratne različice Kia Rio na voljo še v limuzinski izvedbi, ki naj bi predstavljala kar 20 odstotkov prodaje vseh Riov.

Razumljivo nekoliko dražji Rio Sport Sedan v primerjavi z manjšima različicama ponuja več prostora, od njiju je namreč daljši za 320 milimetrov in meri v dolžino slabih 4,4 metra. Prtljažnik je večji za 101 litrov in ponuja v osnovni postavitvi 389 litrov prostora. Zadnja klop je deljiva v razmerju 60 : 40.

Notranjost je povzeta po tri- oziroma pet-vratni različici. Izbira se lahko med tremi barvnimi kombinacijami. Volanski obroč pa je serijsko nastavljiv po višini in globini. 

D2AA6208-62A5-11E1-922A-F9B865B94067

Nekaj podatkov o novem vozilu:
– V začetku prodaje je limuzinski Rio na voljo z dvema bencinskima motorjema, 1,25-litrski CVVT ponuja 63 kW (85 KM) medtem ko 1,4-litrski 80 kW moči (109 KM).
– Po tehničnih podatkih šibkejši motor v kombiniranem ciklusu porabi 5 litrov goriva, a močnejši le 0,3 litra več.
– Šibkejši motor je spojen s 5-stopenjskim, močnejši s 6-stopenjskim menjalnikom – oba sta ročna.
– 1.4 CVVT motor je mogoče naročiti skupaj s 4-stopenjskim samodejnim menjalnikom.
– Rio Sport Sedan je na voljo z opremami osnovno, EX, EX Plus, SX in TX.
– V osnovni serijski opremi je dobro poskrbljeno za varnost, saj že pridobimo prednji varnostni zračni blazini in stranske varnostne zračne zavese, sistem za ohranjanje smerne stabilnosti vozila VSM, pomoč pri speljevanju v klanec, Isofix sidrišča in še bi lahko naštevali.
– Serijsko je limuzinski Rio opremljen še z na primer klimatsko napravo, radiem, daljinskim centralnim zaklepanjem, potovalnim računalnikom, ipd.

Osnovni Rio Sport Sedan vam bo denarnico stanjšal za 11.290 evrov. Limuzinca z močnejšim pogonskim agregatom ter opremo TX, ki ponuja dodatno k opremi SX še ogrevan volanski obroč, sistem odklepanja in zaklepanja ter zagon motorja brez ključa, športne merilne indikatorje in elektirčno ogrevanima prednjima sedežema pa vas bo stala 14.890 evrov.