BMW najbolj trajnostno podjetje na indeks DAX

Aktualno

BMW je ponovno zasedel vrh seznama po nemškem borznem indeksu DAX 30® vodilnih nemških delniških družb. To je bila ugotovitev medpanožne analize, ki jo je izvedla Sustainalytics, mednarodna agencija za ocenjevanje…

BMW je ponovno zasedel vrh seznama po nemškem borznem indeksu DAX 30® vodilnih nemških delniških družb.

 
869916B6-61E2-11E1-9390-199C65B94067To je bila ugotovitev medpanožne analize, ki jo je izvedla Sustainalytics, mednarodna agencija za ocenjevanje bonitete poslovnih praks podjetij iz vidika trajnostnega razvoja. BMW Group si je prislužil 83 od skupaj možnih 100 točk – kar potrjuje njegov vodilni status iz leta 2009 in sočasno pomeni izboljšanje skupnega števila točk podjetja za skoraj devet točk. Arne Philipp Klug, analitik trajnostnega razvoja pri agenciji Sustainalytics, pojasnjuje: “Razlogi vključujejo intenzivne programe za vse zaposlene in sistem upravljanje preskrbovalne verige podjetja z jasno usmerjenostjo v trajnostni razvoj. BMW Group je prav tako uspel občutno zmanjšati izpuste emisij CO2 pri svoji floti novih vozil.”
 
Dr. Rainer Feurer, vodja oddelka za korporativno strategijo in načrtovanje pri BMW Group, je bil nad rezultatom navdušen: “Naš dosežek v oceni trajnostnega razvoja agencije Sustainalytics dokazuje, da gre naša predanost trajnostnemu razvoju v pravo smer– skupaj z našo verigo ustvarjanja vrednosti. Trajnost igra za nas ključno vlogo in je globoko zakoreninjena znotraj naše dolgoročne korporativne strategije.”
 
BMW je v lanskem letu osvojil številne glavne nagrade za svojo predanost trajnostnemu razvoju. Med drugim je bilo podjetje že sedmo leto zapored imenovano za najbolj trajnostno podjetje v avtomobilski panogi po indeksu Dow Jones Sustainability (DJSI). BMW Group se je uvrstil tudi na seznam borznega indeksa FTSE4Good, enega najpomembnejših indeksov za trajnostna podjetja. BMW Group je leta 2011 prav tako zasedel prvo mesto med vsemi avtomobilskimi proizvajalci po oceni CDP Global 500.
 
Študija agencije Sustainalytics se izvaja na vsaki dve leti in velja za eno najbolj poglobljenih študij te vrste. Ocenjevanje vključuje tri področja: okolje, družbeno odgovornost in upravljanje. Pri vsakem podjetju se ocenjuje približno 80 kriterijev: od družbenih standardov v verigi dobaviteljev do okoljskih vidikov proizvodnega procesa. Tehtanje argumentov se izvaja glede na panožno specifične dejavnike.