Novo doma: Ford Fiesta Active (prvič tudi kot križanec)

Novo doma, Top

Pri Fordu pravijo, da bo Ford Fiesta Active poskušala navdušiti s privlačnostjo športnega terenca in vozno izkušnjo prave Fieste.

Nova Fiesta v izvedbi Active je prvi član nove družine Fordovih modelov “crossoverjev” Active, ki zasledujejo trenutne trende na (predvsem evropskih) trgih.

Tovrstna Fiesta (na voljo je zgolj v petvratni izvedbi) ima v primerjavi s klasično različico povečan odmik od tal (za 18 mm), za 10 mm širše koloteke in po športnih terencih navdihnjeno zunanjost – dodane so ji bile so plastične obloge, unikatna 17‑palčna platišča in strešni nosilci.

V notranjosti novost predstavljajo bolj športni sedeži z novimi materiali in dizajni. sSerijsko je vgrajen “infotainment” sistem “Sync 3” z glasovnim upravljanjem, na voljo pa je tudi (preizkušeno zelo dober) zvočni sistem znamke Bang & Olufsen.

Vozno izkušnjo s Fiesto Active zaznamuje tudi možnost izbiranja voznih načinov, ki voznikom omogoča izbiro med načini Normal, Eco in Slippery (spolzka podlaga). Pri pregledu ponudbe agregatov naletimo na Fordov 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost z razponom moči od 85 do 140 KM in 1,5-litrski dizelski motor TDCi v dveh izvedbah – razvije lahko 85 ali 120 KM.

Štirikolesnega pogona pri Fiesti Active ne bo na voljo – s tem bi kajpak preveč “skakala v zelje” vse bolj priljubljenemu Ecosportu.

Najnižja (akcijska) cena za katero izmer različic Fieste Active znaša 15.580 evrov. Cenik lahko preverite tukaj.

Fiesta ne bo edina predstavnica Fordovega novega “oddelka” Active – leta 2019 na trg prihajajo tudi Focus, Ka+ in Custom. Medtem od dodatnih različic Fieste lahko pričakujemo še Fiesto Van (tovorno različico).