Novo doma: Citroen DS3 Cabrio

Aktualno, Novosti

Citroen nadaljuje tudi v Sloveniji s pisanjem zgodovine svoje linije DS ob razkritju svojega novega modela: DS3 Cabrio. Po zaslugi arhitekturne zasnove se lahko uporabnik naužije še tako majhne količine sončnih žarkov, in to brez omejitev klasičnih kabrioletov, a kljub temu bo mnoge zmotilo dejstvo, da praktično ne gre za čistokrvni kabriolet, ampak nekakšen naslednik […]

Citroen nadaljuje tudi v Sloveniji s pisanjem zgodovine svoje linije DS ob razkritju svojega novega modela: DS3 Cabrio.

Po zaslugi arhitekturne zasnove se lahko uporabnik naužije še tako majhne količine sončnih žarkov, in to brez omejitev klasičnih kabrioletov, a kljub temu bo mnoge zmotilo dejstvo, da praktično ne gre za čistokrvni kabriolet, ampak nekakšen naslednik C3 Pluriela. Med tekmece se najpogosteje omenjata MINI brez strehe in Fiat 500 C.

Prvi tovrsten model Citroena – DS3, katerega trženje je steklo pred nekaj manj kot tremi leti, je z več kot 200.000 prodanimi primerki doživel velik tržni uspeh. Z uvedbo koncepta oblikovanja po meri preko številnih kolekcij streh ter različic Racing, Ultra Prestige in Just Mat bo DS3 pretežno zagotovil boljšo prepoznavnost in še večji uspeh linije DS, ki je bila prodana v že več kot 300.000 primerkih.

citroen ds3 cabrio novo doma 2013DS3 Cabrio je prvenstveno pravi DS3 z vsemi aduti, ki so krojili njegov uspeh: edinstvena stilska zasnova, dovršena izdelava najmanjših podrobnosti in doživljanje občutkov v vožnji. DS3 Cabrio je od limuzinske različice nasledil izrazit značaj – 3,95 m dolžine, 1,71 m širine in 1,46 m višine. DS3 Cabrio ponaša z optimalno prilagojeno arhitekturno zgradbo (zgolj 25 kg več od limuzine), ki ne ovira živahne in okretne lege na cesti, značilne za originalen model DS3. Povsem nov je mehanizem za odpiranje prtljažnih vrat in zadnje 3D diodne luči. Številne možnosti za oblikovanje po meri: streha, karoserija, ohišja vzvratnih ogledal in platišča sodijo med zunanje dele, ki jih lahko oblikujemo po meri. Urban Tribe, Onde, Perle, Zèbre, Map, Plane, Co Design, Flavio, Flower in Graphic Art: že za limuzinsko različico je na voljo kar 10 možnosti za oblikovanje strehe po meri. Pomemben sestavni del za oblikovanje modela DS3 Cabrio po meri pa je njegova zložljiva streha. Platnena streha vozila DS3 Cabrio je na voljo v 3 barvnih odtenkih: črna, modra Infini in z monogramom DS. Za ohranitev učinka lebdeče strehe, značilnega za model DS3, poskrbijo zadnje bočne plošče v črni barvi in barvni odtenek zgornjega dela bočnih strani karoserije, okrasnega profila prednjega prečnega nosilca in zadnjega spojlerja, ki je enak kot na platneni strehi.

citroen ds3 cabrio prtljažnik 2013 novo domaDekorativni profili armaturne plošče, obrobe zračnikov in ročaj prestavne ročice so barvno usklajeni z barvami karoserij in platnenih oblog. Na voljo je šest dekorativnih odtenkov: siva, svetleče črna, bela, Carbotech, modra Infini in siva Moondust.

DS3 Cabrio se ponaša z aduti:
– Električni pomik strehe do hitrosti 120 km/h,
– Edini pravi 5-sedežnik tega tržnega razreda,
– Največji prtljažni prostor te kategorije – 245 litrov, a z majhno odprtino 

Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– Bencinski motorji v ponudbi: trivaljni VTi 82 in štirivaljna VTi 120 ter THP 155 (šibkejša motorja imata 5-stopenjski ročni menjalnik, medtem ko močnejši THP šest)
– Dizelski motor, ki je na voljo se imenuje e-HDi 90 Start&Stop in trenutno prestavlja le z avtomatiko, kasneje pride z ročnim menjalnikom in velja za najbolj ekonomičnega v ponudbi s povprečno porabo 4,0 litra na sto km in izpustom 99 g emisij na kilometer
– Paketi opreme so Chic, So Chic in Sport Chic

Najceneje boste do svojega DS3 Cabria prišli, če se boste odločili za različico Chic VTi 82, ki stane 16.400 evrov. A uvoznik predvideva, da se jih bo večina (skupaj za letos je planirana prodaja 20 vozil) odločila za Sport Chic THP 155 različico, ki stane 21.580 evrov.