Novo doma: Citroën C4 Aircross

Aktualno, Novosti

Citroën C4 Aircross izstopa iz sveta tradicionalnih vozil na štirikolesni pogon in tako združuje limuzinsko eleganco znamke z mišičastimi linijami terenskega vozila. Spredaj je na široki kromirani okrasni maski vpet Citroënov znak, ki poudarja pripadnost vozila.

Te dni se je v Sloveniji uradno predstavil novi C4 Aircross.
 

Citroën C4 Aircross izstopa iz sveta tradicionalnih vozil na štirikolesni pogon in tako združuje limuzinsko eleganco znamke z mišičastimi linijami terenskega vozila.
 
21409CD6-FC0A-11E1-993D-56C165B94067
 
Spredaj je na široki kromirani okrasni maski vpet Citroënov znak, ki poudarja pripadnost vozila. Od strani je rebro v obliki narobe obrnjene plavuti morskega psa po vzoru konceptnega avtomobila Hypnos, okrašeno s kromirano vetrno rožo, ki priča o njegovi pripadnosti družini športnih terencev znamke Citroën. Zaradi boljšega pretoka zraka in zmanjšanja izpusta CO2 je bila po navdihu Citroëna C4 in konceptnega vozila Hypnos namenjena posebna pozornost zasnovi zadnjih luči in velikih 18-palčnih koles z litimi platišči.
 
Avtomobil je sicer dolg 4,34 metra in ponuja prtljažnik prostornine 442 litrov.
 
Nekaj poudarkov o novem vozilu:
– C4 Aircross ima prilagodljiv pogon glede na želje za izkoriščanje celotne vlečne moči terenskega vozila s tremi različnimi načini, ki jih lahko izbiramo ročno (2WD, 4WD in LOCK).
– Bencinski motor, ki je na voljo ponuja iz 1,6 litra prostornine 86 kW moči (117 KM), pogon na prednji kolesni par in 5-stopenjski ročni menjalnik.
– Dizelska motorja sta HDi 115 (84 kW) in HDi 150 (110 kW), izbirati je mogoče med samo prednjim ali kombiniranim štirikolesnim pogonom.
– V zrak lahko C4 Aircorss spusti samo 119 g izpusta CO2 na prevoženi kilometer pri izvedenki z motorjem HDi 115 na dvokolesni pogon, kar ga uvršča na sam vrh njegovega razreda glede izpustov CO2.
– Vsi motorji v ponudbi so opremljeni s tehnologijo Stop&Start.
– Paketi opreme so Attraction, Seduction in Exclusive.
– Možnost izbire širokega izbora tehnološko napredne opreme: navigacijski sistem NaviDrive z zaslonom na dotik in kamero za prikaz območja za vozilom, sistem za prostoročni dostop in zagon motorja, hi-fi sistem Rockford, glasbeni strežnik.
 
Najcenejši C4 Aircross vas bo stal 21.300 evrov, kolikor se ceni osnoven bencinski model z opremo Attraction. Do konca leta naj bi na slovenske ceste zapeljalo 56 vozil. Najpogosteje bodo kupci segli po modelu z opremo Seduction s prednjim pogonom in motorjem HDi 115, ki stane 25.100 evrov.