Novo doma: Audi A7 Sportback

Aktualno, Novo doma

Spremembe na novem Audiju A7 so komaj zaznavne, še največ jih je pod motornim pokrovom, nov je menjalnik, novi so  žarometom in zadnje luči ter multimedijski sistem.  Audi je že ob premieri modela A7 Sportback leta 2010 nakazal nove usmeritve svojega oblikovanja – estetsko športnost in eleganco v velikem slogu. Dolgi pokrov motornega prostora, športno položna […]

Novi Audi A7

Spremembe na novem Audiju A7 so komaj zaznavne, še največ jih je pod motornim pokrovom, nov je menjalnik, novi so  žarometom in zadnje luči ter multimedijski sistem. 

Novi Audi A7

Audi je že ob premieri modela A7 Sportback leta 2010 nakazal nove usmeritve svojega oblikovanja – estetsko športnost in eleganco v velikem slogu. Dolgi pokrov motornega prostora, športno položna C-stebrička in poševni zadek ustvarjajo dinamično celostno podobo. S prenovo je 4,97 m dolgi petvratnik dobil še več športno-markantnih elementov. Najbolj opazne so spremembe na mreži hladilnika, odbijačih, izpušnih ceveh in žarometih. Žarometi z LED-tehnologijo so zdaj serijski, po želji pa vam pri Audiju vozilo opremijo z matričnimi LED-žarometi, ki cesto osvetljujejo optimalno, ne da bi bili moteči za druge udeležence v prometu. V kombinaciji z matričnimi LED-žarometi so tudi spredaj vgrajeni smerniki z dinamičnim delovanjem, kakršni so zadaj vključeni že v serijsko opremo.

Novi Audi A7

Dobršen del karoserije novega Audija A7 Sportback je izdelan iz aluminija in visokotehnoloških jekel, zato je karoserija neobičajno lahka in zagotavlja maksimalno akustično udobje. Prtljažnik pod velikim pokrovom, ki se odpira z električno pomočjo, ima v osnovi kapaciteto 535 litrov, če podrete naslonjala zadnjih sedežev, pa se ta poveča na 1.390 litrov.

Notranjost povzema športne poteze zunanjega dizajna. Ključni element je vodoravna linija, ki zaobjema voznika in sovoznika. Armaturna plošča ustvarja vtis lahkotnosti in elegance. Novi notranji materiali, med njimi dekorativni elementi iz aluminija/orehovega lesa Beaufort in usnje Valcona, prepričajo s kakovostjo izdelave, barvna paleta pa je sestavljena na novo in npr. pri sedežih omogoča izbiro med petimi barvami

Novi Audi A7

Za začetek so pri Audiju za A7 Sportback pripravili pet zmogljivih in visoko učin­kovitih motorjev, dva bencinska in tri dizelske. Njihov razpon moči je od 160 kW (218 KM) do 245 kW (333 KM), vsi pa se uvrščajo v emisijski razred Euro 6. Motor 3.0 TDI clean diesel z močjo 200 kW (272 KM) je v mnogočem zasnovan na novo. V izvedbi “ultra” z močjo 160 kW (218 KM) in pogonom spredaj porabi ta trilitrski V6-motor v povprečju samo 4,7 litra goriva na 100 kilometrov, kar ustreza emisiji CO2  122 gramov na kilometer. Najzmogljivejši agregat, 4.0 TFSI, se vgrajuje v dva modela. V Audiju S7 Sportback razvije moč 331 kW (450 KM), v Audiju RS 7 Sportback pa 412 kW (560 KM). V obeh modelih je kombiniran z inovativno tehnologijo izklopa valjev (COD, angl. cylinder on demand).

Novi Audi A7

Pri Audiju so zelo ponosni tudi na zadnjo generacijo multimedije. MMI navigacija plus s funkcijo MMI touch temelji na najnovejši generaciji modularnega infotainment sistema. Ponaša se z zmogljivim grafičnim procesorjem Audijevega partnerja Nvidia. Voznik se lahko s touchpadom pomika po seznamih in zemljevidih ter jih povečuje oz. pomanjšuje. MMI navigacijo plus odlično dopolnjuje Audi connect, ki petvratni kupé preko hitrega omrežja LTE povezuje z internetom. Audi phone box omogoča povezavo vašega mobilnega telefona na avtomobilsko anteno, s čimer se izboljša sprejem signala. Na vrhu ponudbe HiFi-naprav je Advanced Sound System proizvajalca Bang & Olufsen.

Tudi asistenčni sistemi – med njimi adaptive cruise control s funkcijo Stop & Go, izpopolnjena asistenca za nočni vid in varnostni sistem Audi pre sense – so v skladu z najsodobnejšimi tehnološkimi standardi. Audi side assist in Audi active lane assist delujeta v tesni povezavi, da bi menjavanje voznih pasov potekalo kar se da varno.