Novi Peuogeot 308 SW

Aktualno, Novosti, Saloni

Le nekaj mesecev po začetku prodaje nove limuzine 308 bo Peugeot ponovno razširil svoj prodajni program vozil in predstavil svoje najnovejše vozilo.

Le nekaj mesecev po začetku prodaje nove limuzine 308 bo Peugeot ponovno razširil svoj prodajni program vozil in predstavil svoje najnovejše vozilo. Prav tako kot limuzina 308 je bil tudi novi Peugeotov karavan 308 SW povsem prenovljen in je od svojega predhodnika nasledil zgolj ime. Novi Peugeot 308 SW, ki bo premierno predstavljen na Ženevskem avtomobilskem salonu 2014, bo sprva na prodaj v Franciji, kasneje še v drugih evropskih državah.

Peugeotovi oblikovalci so zasnovali prostoren in dinamičen karavan elegantnega in športnega videza (dolžina: 4,58 m in višina: 1,47 m). Njegove razkošne dimenzije bodo zadovoljile tudi tiste kupce, ki čvrsto prisegajo na osnovne vrednote karavanov: prostornina, bivalno udobje, modularnost in priročnost.

peugeot 308 sw 2014S prostornino 610 dm3 po normi VDA 210, prtljažnik novega Peugeota 308 SW brez pomisleka umestimo med najboljše primerke njegovega tržnega razreda. Po zaslugi preprostih oblikovnih linij ponuja priročen in nadvse urejen prostor za prtljago. Njegova modularnost je tako preprosta, da je lahko drugim za vzgled (preklop sedežne klopi z enim samim gibom rok iz strani prtljažnika), poleg tega pa je še izjemno učinkovita (popolnoma raven pod). Končna obdelava je na ravni visokega razreda.

Prav tako kot limuzina je tudi novi Peugeot 308 SW opremljen z novo modularno platformo EMP2, ki je zagotovilo za zmanjšanje mase in učinkovito vozno dinamiko. Novi Peugeot 308 SW je tako kar 140 kilogramov lažji od svojega predhodnika. Z vidika občutkov, ki jih nudi v vožnji, pa se uvršča med petvratne limuzine.

Od lansiranja dalje bodo na voljo bencinski in dizelski motorji Euro 6. Različica BlueHDi, katerih emisije CO2 znašajo komaj 85 g/km, pa bo med boljšimi tega tržnega razreda.

Notranjost krasi moderno in inovativno voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit z izčiščeno oblikovno zasnovo, ki nudi vozniku in ostalim potnikom čisto nov ambient in prvenstvene užitke.

Proizvodnja novega Peugeota 308 SW bo potekala v obratu Sochaux, pogonske sklope pa bodo proizvajali v francoskih tovarnah Trémery in Douvrin.