Novi Peugeot Expert (zasnovan na novi platformi)

Novosti

Novi Peugeot Expert je del dinamične strategije za prenovo ponudbe in razvoj komercialne pozicije blagovne znamke na trgu gospodarskih vozil. Z novimi prepoznavnimi zapovedmi Peugeotovega dizajna je pridobil odločen in ugleden značaj, ki odseva vzdržljivost in modernost. Zasnovan je bil na povsem novi platformi in se ponaša z vsemi prednostmi modularne konstrukcijske osnove EMP2, torej […]

Novi Peugeot Expert je del dinamične strategije za prenovo ponudbe in razvoj komercialne pozicije blagovne znamke na trgu gospodarskih vozil.

Z novimi prepoznavnimi zapovedmi Peugeotovega dizajna je pridobil odločen in ugleden značaj, ki odseva vzdržljivost in modernost.

Zasnovan je bil na povsem novi platformi in se ponaša z vsemi prednostmi modularne konstrukcijske osnove EMP2, torej kompaktnost, zmanjšana masa, učinkoviti motorji z emisijami CO2 od 133 g/km dalje in kakovost. V svoj avtomobilski segment uvaja inovativno opremo, kot so bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem, modularna razporeditev kabine s pregrado Moduwork, sistem Active Safety Brake, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji s sistemom VisioPark in 3D navigacija z internetno povezavo.

Novi Peugeot Expert omogoča 1400 kg dovoljene obremenitve in je na voljo v treh dolžinah, od inovativne izvedenke Compact z zgolj 4,60 metri dolžine vse do izvedenke s 5,30 metri. Z zgolj 1,90 metra višine je ta furgon posebej prilagojen za mestno vožnjo. Z vidika varnosti zagotavlja najvišjo raven varnosti v svoji kategoriji, saj je na testnih trčenjih Euro NCAP osvojil 5 zvezdic.

Premierno bo predstavljen letos na avtomobilskem salonu v Birminghamu.

PEUGEOT_EXPERT_notranjost

Kaj vemo o novem Peugeot Expertu?

Novi Peugeot Expert je bil zasnovan za zadovoljitev najrazličnejših potreb in učinkovitosti poklicnih uporabnikov po zaslugi nove platforme, ki je bila izpeljana iz modularne konstrukcijske osnove EMP2. Najnovejši PeugeotOV furgon hkrati ponuja kompaktne zunanje mere in maksimalne tovorne kapacitete, ki so v tem avtomobilskem segmentu neobhodno potrebne.

Novi Peugeot Expert, ki je na voljo v treh dolžinah in z dvema ali tremi prednjimi sedeži, ponuja do 6,6 m3 uporabne prostornine in 1400 kg dovoljene obremenitve pri uporabni dolžini 4 m. Izvedenki Standard in Long s 4,95 m in 5,30 m sodita med najbolj iskane modele na trgu. Izvedenka Compact je s 4,60 metri dolžine v svojem avtomobilskem segmentu edinstvena, saj na 3,32 metrih uporabne dolžine omogoča prevoz do 5,1 m3 in 1400 kg (3). Po zaslugi manjših dimenzij in krajših previsov novi Peugeot Expert ponuja nadvse priročno upravljanje, ki ga znajo še posebej ceniti poklicni uporabniki, ki svojo dejavnost vsakodnevno opravljajo v urbanih središčih. Z zgolj 1,90 m višine, kar je prava redkost tega avtomobilskega segmenta, uspe novi Peugeot Expert zapeljati v čisto vsa parkirišča.

Novi Peugeot Expert je pridobil moderne in učinkovite motorje BlueHDi Euro 6 z močjo od 95 KM/210 Nm do 180 KM/400 Nm, ki so povečinoma opremljeni s sistemom Stop&Start. Zagotavljajo odlično vozno udobje in rekordno nizko porabo goriva/emisije CO2 za ta avtomobilski segment. Novi samodejni menjalnik EAT6 motorja BlueHDi 180 in robotizirani ročni menjalnik ETG6 motorja BlueHDi 95 zagotavljata poleg nizke porabe goriva tudi več prostora v predelu nog potnika na sredinskem sedežu. Najbolj učinkovita izvedenka s porabo 5,1 l/100 km oziroma 133 g/km CO2 in vsa vozila iz izbora Peugeot Expert pa skupaj povprečno dosegajo 5,4 l/100 km oziroma 140 g/km, s čimer so v svojem segmentu drugim za zgled.

Za učinkovitost, udobje in varnost poklicnih uporabnikov novi Peugeot Expert ponuja številno opremo najnovejše generacije, ki je v tem avtomobilskem segmentu redko ali skoraj ni nikoli na voljo, zlasti:

  • bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem so inovacija tega tržnega segmenta,
  • napredna modularnost potniškega prostora po zaslugi pregrade Moduwork, prosojnega zaslona za prikaz podatkov in odčitavanja prometnih znakov s priporočilom o mejni hitrosti, ki so v tem avtomobilskem segmentu edinstveni,
  • Active Safety Brake in samodejni preklop dolgih luči sta v tem segmentu redkost in
  • nova 3D povezljiva navigacija z glasovnim upravljanjem in prometnimi informacijami v realnem času, kamera VisioPark 1 za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj ali opozorilnik na voznikovo nepozornost pa so premierno na voljo za vozilo znamke Peugeot.

Za zadovoljitev potreb poklicnih uporabnikov je Peugeot Expert na voljo tudi v naslednjih izvedenkah:

  • podaljšana kabina s 5 ali 6 nepremičnimi ali preklopnimi sedeži,
  • šasija z nizkim podom kot podvozje za predelavo in
  • kombi za prevoz oseb z največ devetimi sedežnimi mesti.

Rekordna poraba goriva in zmanjšani stroški uporabe

Arhitekturna zasnova prednjega sklopa, še posebej središčna razdalja in višina nosilnih lokov, pa tudi geometrija prednje preme, so omogočile vgradnjo motorjev 1.6L in 2.0L BlueHDi. Povzeti so tudi bistveni deli v njihovi okolici, kot so čelna plošča za hlajenje, dovod zraka, odvodna cev izpuha in električna arhitektura, katerih kakovost in zmogljivost sta bili že dokazani.

Z novo konstrukcijsko osnovo je bilo moč zmanjšati maso za približno 100 do 150 kg v primerjavi s prejšnjo generacijo vozil Peugeot Expert, kar je seveda odvisno od tipa motorja. Z združitvijo te konstrukcijske osnove in motorjev BlueHDi pa je Peugeot Expert dosegel rekordno nizke vrednosti porabe goriva in emisij:

  • 6L BlueHDi 95 KM, 5-stopenjski ročni menjalnik od 5,5 l/100 km oziroma 144 g/km CO2;
  • 6L BlueHDi 95 KM S&S, robotizirani ročni menjalnik ETG6 od 5,2 l/100 km oziroma 135 g/km CO2;
  • 6L BlueHDi 115 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik od 5,1 l/100 km oziroma 133 g/km CO2;
  • 0L BlueHDi 120 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik od 5,3 l/100 km oziroma 139 g/km CO2;
  • 0L BlueHDi 150 KM S&S, 6-stopenjski ročni menjalnik od 5,3 l/100 km oziroma 139 g/km CO2;
  • 0L BlueHDi 180 KM S&S, samodejni menjalnik EAT6 od 6,1 l/100 km oziroma 151 g/km CO2.

Motorji BlueHDi imajo pred filtrom trdnih delcev (FAP) z aditivom umeščen sistem za selektivno katalitično redukcijo (SCR). S to najbolj učinkovito tehnologijo za zmanjšanje onesnaževanja na trgu tako ustrezajo emisijskemu standardu Euro6. Rezervoar za AdBlue s prostornino 22,4 litrov zagotavlja 15.000 km avtonomije. Dolivanje tekočine AdBlue v rezervoar je povsem enostavno po zaslugi zunanjega nalivnega grla, ki se nahaja na sredinskem stebričku in ga pri zaprtih voznikovih vratih ni možno opaziti.