Novi Ford Mondeo izjemno varčen z EcoBoost 1.0

Aktualno

Fordov Mondeo naslednje generacije bo na voljo tudi z nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost in bo tako največji Fordov model s tako majhnim motorjem. Ta Mondeo, ki bo postavil povsem nova merila, bo z močjo in prefinjenostjo znatno večjega motorja…

Fordov Mondeo naslednje generacije bo na voljo tudi z nagrajenim 1,0-litrskim bencinskim motorjem EcoBoost in bo tako največji Fordov model s tako majhnim motorjem.
 

“Dovršena sodobna tehnologija nudi uporabnikom več za manj denarja,” je povedala Barb Samardzich, podpredsednica za razvoj izdelkov pri Fordu Evropa. “To velja tako za motorje kot za računalnike in pametne telefone. Ko smo našega povsem novega Mondea opremili s cenjenim 1,0-litrskim motorjem EcoBoost, smo poskrbeli za vrhunsko tehnologijo, ki uporabniku zagotavlja znatne in otipljive prednosti.”

2C18580A-F8B4-11E1-BE5C-0E0966B94067

Ta Mondeo naslednje generacije, ki bo postavil povsem nova merila, bo z močjo in prefinjenostjo znatno večjega motorja dosegel po navedbi proizvajalca najmanjšo porabo v svojem razredu in najmanjše izpuste CO2, ki ne bodo presegali 130 g/km. Najnovejši načrti so del Fordove intenzivne strategije uvajanja novih izdelkov za Evropo, ki jo je podrobno predstavil na današnjem dogodku “Go Further” v Amsterdamu.

Fordov 1,0-litrski EcoBoost, “Mednarodni motor leta 2012”, je glede na moč najmanjši serijski motor, kar so jih kdaj izdelali v tem podjetju. V ohišju, ki ni večje od lista papirja formata A4, s samo 1450 vrtljaji v minuti razvije moč 125 KM in 170 Nm navora (v načinu s kratkotrajnim preseganjem do 200 Nm).

Dovršeni motor deluje z naprednimi tehnologijami, vključno z dvojnim neodvisnim variabilnim krmiljenjem odmične gredi (Ti-VCT), kompaktnim turbopolnilnikom z majhno vztrajnostjo, ki deluje z 248.000 vrtljaji, direktnim vbrizgavanjem goriva, glavo valja iz aluminija z integriranim izpušnim zbiralnikom, premazi batov za manjše trenje, batnimi obročki z manjšo napetostjo, tesnili ročice z manjšim trenjem in zasnovo krmilnega jermena v olju.