Novi Crafter postal inovativen kot še nikoli doslej

Novosti

Kaj pomaga vozniku kurirske službe v prometu po središču mesta? Kako naj se gradbena vozila nemoteno premikajo tudi po blatnih gradbiščih? Kako se lahko izognemo nesrečam zaradi utrujenosti voznika na dolgih vožnjah? Ker so pri Volkswagnu želeli čim bolj natančno spoznati in razumeti želje in potrebe strank, smo v fazi razvoja novega Crafterja veliko strank […]

Kaj pomaga vozniku kurirske službe v prometu po središču mesta? Kako naj se gradbena vozila nemoteno premikajo tudi po blatnih gradbiščih? Kako se lahko izognemo nesrečam zaradi utrujenosti voznika na dolgih vožnjah?

Ker so pri Volkswagnu želeli čim bolj natančno spoznati in razumeti želje in potrebe strank, smo v fazi razvoja novega Crafterja veliko strank spremljali neposredno pri njihovem delu na terenu. Na ta način so na najbolj pristen način in v živo analizirali, kaj konkretno stranka potrebuje ter kaj bi bilo najbolj uporabno in smiselno za njene potrebe. Novi Crafter za vse te individualne zahteve prinaša inovativne praktične in elektronske rešitve.

Optimalna gospodarnost in vsestranska uporaba

Novi Crafter ima vgrajene novo razvite motorje EU 6 in v kombinaciji s temeljito prenovljeno zunanjostjo v svojem razredu beleži najmanjšo porabo goriva in najnižje vrednosti emisij.

Motorji, ki so zasnovani tako za kratke vožnje kot tudi za daljše relacije, s svojo zanesljivostjo prispevajo k temu, da zaradi izpadov ne bo prihajalo do izgube časa. Poleg tega novi Crafter z nizkimi stroški obrabnih delov, vzdrževalnih del in popravil tudi dolgoročno vpliva na ugodno stroškovno bilanco.

Zaradi premišljenih dimenzij notranjega prostora je novi Crafter maksimalno uporaben. Pohvali se lahko z odličnim razmerjem med čim večjim tovornim prostorom in čim manjšimi zunanjimi merami, kar mu zagotavlja kar največjo okretnost, obenem pa omogoča varne vozne lastnosti, ne glede na trenutno obteženost. Tudi z vidika dolžine tovornega prostora in tovorne prostornine novi Crafter “za več dolžin”prekaša ne le svojega predhodnika.

Crafter_Heck

Optimalna raznolikost

Za novi Crafter je prvič tudi pri visokih tonažah na voljo nadpovprečno bogata ponudba izpeljank. Posebej za novi Crafter je bil razvit 2,0-litrski motor TDI z oznako “EA 288Nutz”, ki je na voljo v štirih različno močnih izvedbah. Stranke se lahko odločijo za 75 kW (102 KM), 90 kW (122 KM) in 103 kW (140 KM) ali za izvedbo BiTurbo-TDI s 130 kW (177 KM). Široko paleto motorjev za novi Crafter je mogoče kombinirati s pogonom na sprednja ali zadnja kolesa ter tudi štiri­kolesnim pogonom 4MOTION. Poleg tega stranke pri vseh vrstah pogona lahko izbirajo med ročnim in avtomatskim menjalnikom. Toliko možnosti v tem segmentu doslej ni ponujal še noben drug model.

Glede na model karoserije so na voljo tudi do tri različne dolžine vozila. Potem naj dodamo še do tri različne višine strehe pri zaprtih nadgrad­njah, tako da lahko stranke glede na izbrani model novi Crafter povsem individualno prilagodijo svojim konkretnim potrebam. Vsaka stranka si tako lahko izbere najustreznejšo kombinacijo motorja, menjalnika, pogona, dolžine vozila in višine strehe.

Novi Crafter v segmentu velikih dostavnikov postavlja čisto nova merila na področju asistenčnih sistemov. V novi Crafter se prvič vgrajuje elektromehansko krmiljenje, ki je v tem razredu edinstveno in ki omogoča realizacijo izjemno velikega števila aktivnih asistenčnih sistemov, kot so na primer ESP s funkcijo stabiliziranja prikolice, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), funkcija večnaletnega zaviranja, opcijska asistenca za bočni veter, asistenca za manevriranje s prikolico in še mnogi drugi. Tudi pri pasivnih varnostnih sistemih so poleg čelnih in stranskih varnostnih blazin ter varnostnih blazin za glavo za voznika in potnike v ponudbi še številni drugi opozorilni sistemi, npr. kamera za vzvratno vožnjo, parkirni sistem in asistenca za odparkiranje (Rear Traffic Alert). LED-žarometi, funkcija statičnih smerno prilagodljivih luči ter avtomatski vklop in izklop dolgih luči zagotavljajo boljšo vidnost in vidljivost. Tudi mobilne spletne storitve so v novem Crafterju natančno prilagojene zahtevam uporabnikov.

Temeljito prenovljena oblikovna zasnova

Novi Crafter je bil že v osnovi oblikovan povsem na novo. Pri gospodarskih vozilih je še posebej pomembno, da oblika vedno ustreza različnim skupinam strank. Zato je bila za novi Crafter zasnovana povsem nova oblika gospodarskega vozila.

Dizajn novega Crafterja temelji na predpostavki, da Transporter kot osrednji model v ponudbi Volkswagnovih gospodarskih vozil ob sebi potrebuje večjega brata, ki ga bodo odlikovale kakovost površine, robustnost in nasploh visok nivo kakovosti.