Novi Clio, ki bo kmalu dobil tudi oznako “made in Slovenia”, želi ostati najbolje prodajan

Novo doma

Najpriljubljenejši avtomobil na slovenskem trgu, Renault Clio, je dobil osvežitev svoje četrte generacije. Avtomobil, ki je bil skozi svojo zgodovino prodan že v 13 milijonih primerkov, želi ostati najpriljubljenejši med Slovenci in obenem tudi vodilni v svojem segmentu v svetovnem merilu. Prodajne številke govorijo temu v prid, saj so, kljub staranju prve izvedbe četrte generacije, […]

Najpriljubljenejši avtomobil na slovenskem trgu, Renault Clio, je dobil osvežitev svoje četrte generacije. Avtomobil, ki je bil skozi svojo zgodovino prodan že v 13 milijonih primerkov, želi ostati najpriljubljenejši med Slovenci in obenem tudi vodilni v svojem segmentu v svetovnem merilu. Prodajne številke govorijo temu v prid, saj so, kljub staranju prve izvedbe četrte generacije, do njenega samega konca pridno naraščale.

Renault je sklenil, da je čas za osvežitev. Novi Clio je bil deležen lepotnih popravkov. Predelana je prva maska, nova sta prednji in zadnji odbijač. Luči imajo sedaj t. i. “full LED podpis”, ki smo ga vajeni že pri modelu Espace. Enake spremembe lahko opazimo tudi na karavanski različici Grand Tour.

Karoserija je odslej na voljo tudi v štirih novih barvah. Novost je tudi dvotonska poslikava – kupec lahko izbira med petimi različnimi nalepkami, ki krasijo streho avtomobila. S slednjo se sklada tudi barva ogledal ter okrasnih letvic.

V notranjosti se spremembe odražajo predvsem v boljši kvaliteti materialov. Nove so tudi obrobe okoli zračnikov ventilacije, izboljšani so volanski obroč, ročica menjalnika, naslon za roko ter sedeži. Notranjost je na voljo v šestih različnih barvnih shemah.

Nadgrajena je tudi tehnologija. Novi Clio ima odslej tudi možnost samodejnega parkiranja ter več različnih opcij pri izbiri multimedijskega sistema. Odslej je na voljo tudi najosnovnejši sistem R&Go, ki smo ga bili prej navajeni iz Twinga.

Clio 20162016Clio 20162016DSC_0004

Motorna paleta zajema deset različnih agregatov, od tega šest bencinskih in štiri dizelske. Nova sta (oba v svoji “kategoriji” najmočnejša) dizelski z oznako dCi 110 ter bencinski TCe 120. TCe 120 je odslej na voljo tudi z ročnim menjalnikom.

Poleg “običajnega”, sta bila osvežena tudi Clia z oznakama GT line in R.S.. Najopaznejša sprememba pri Cliu R.S. so nove prednje luči v obliki dirkaške šahovnice. Slednje služijo kot meglenke, pozicijske luči, svetijo v smeri zavoja ter dodatno osvetljujejo cestišče pri vklopljenih dolgih lučeh. Motorna paleta ostaja nespremenjena, so pa avtomobilu še za nekoliko več ostrine serijsko dodali Akrapovičev izpuh.

V Sloveniji bo začetna cena znašala 9.99o evrov (za Grand Tour kupec doplača 700 evrov), v to pa je že vštetih 2.000 evrov popusta, ki avtomatično pripada kupcu ob nakupu novega Clia. Do sedaj je bila najbolje prodajana izvedba z opremo Intence in motorjem TCe 90, pri Renaultu Slovenija pa se nadejajo, da bo tako tudi ostalo. Današnji dan predstavlja tudi uradni začetek prodaje!